CORONAVIRUS

Gerul Bobotezei! Autoritățile sunt pregătite pentru ce e mai rău

În contextul anunțului făcut de meteorologi, care anunță o răcire bruscă a vremii spre finalul săptămânii, autoritățile din Buzău s-au pregătit pentru vremea rea, constituind o comisie de control și fiind gata să intervină.

Potrivit ANM, modificarea regimului termic va aduce temperaturi maxime cuprinse între -10 și -3 grade Celsius pe timpul zilei și minime ce pot ajunge până la -22 de grade Celsius. Totodată sunt anunțate și precipitații sub formă de ninsoare.

Miercuri, vor fi precipitații slabe cantitativ, mai ales în zonele montane. Vor fi condiții de polei, în special în zonele joase de relief din Centru, Sud și Est, iar la începutul zilei va fi ceață. Tot miercuri, termometrele vor indica valori maxime cuprinse între -3 și -7 grade, urmând ca pe parcursul nopții de miercuri spre joi temperaturile minime să se situeze între -6 grade și -1 grad Celsius.

boboteaza

De joi, meteorologii anunță că vremea se va schimba semnificativ, atât din punct de vedere al precipitațiilor cât și al aspectului termic. Astfel, vremea va deveni geroasă noaptea, mai ales în partea de nord a țării. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge local în partea de Nord, Vest și la munte și doar izolat în rest. În noaptea de joi spre vineri ninsorile se vor extinde și în partea de Sud și Sud-Est a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu episoade de intensificări spre seară. La amiază sunt așteptate temperaturi maxime cuprinse între -2 grade și -8 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între -16 și -5 grade.
Ziua de vineri vine cu vreme geroasă mai ales în Vest, Centru și Nordul țării. Tot atunci, potrivit tradiției, în eparhiile din România vor avea loc procesiuni de Bobotează, ce presupun aruncarea unei cruci în apele înghețate și scoaterea ei de către un tânăr curajos.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button