Educaţie Știrile zilei

Gest INEDIT! | Ce a făcut un preot din Buzău

Într-o lume dominată de gadget-uri, un preot din Buzău vrea să-i readucă pe enoriașii săi în preajma cărții. Tânărul cleric a înființat o mini-bibiliotecă în aer liber și îi invită pe toți să treacă pe la raft pentru a redescoperi plăcerea lecturii.

Părintele Romeo Ene de la parohia „Sfântul Dumitru” este o figură cunoscută printre tinerii buzoieni. Profesor la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, slujitorul Domnului nu a putut sta deoparte, văzând îndepărtarea tot mai mare a tinerilor de filele cărții.

„Școala s-a născut la streașina bisericii.”, și-o fi spus părintele, iar dacă oamenii refuză să mai vină la carte, părintele o să facă în așa fel încât să vină cartea la ei!

Iată, mai jos, mesajul părintelui, precum și fotografii cu „biblioteca” în aer liber de pe strada Parâng:

Începând de mâine, 24 octombrie 2018, dacă veți trece pe str. Parâng, nr. 26, pe gardul bisericii „Sf. Dumitru” veți observa un raft cu cărți. Este vorba de Biblioteca de la stradă pe care o punem la dispoziție trecătorilor.

Pr. Romeo Ene

Regulamentul bibliotecii: împrumutati o carte, mergeți într-un loc liniștit, citiți toate paginile, povestiți prietenilor ce ați citit, aduceți cartea înapoi pe raft și repetați procedura săptămânal 😊.

Astăzi am aflat că la nivel național, în ultimii ani, s-au inchis câteva sute de biblioteci, în Buzău am observat că sunt din ce in ce mai puține librării (locuri în care se vând cărți), iar spațiu alocat acestora este din ce în ce mai restrans.

Mica bibliotecă este presărată cu mesaje haioase, menite să încurajeze cititul.

Nu este de ajuns sa cumperi cărți „pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, ci este esențial să citești „non multa, sed multum”. Împrumutați cu încredere! Cărțile nu fac zgomot, daca citiți nu veți fi intrerupți de publicitate și vă asigurăm că cititul nu îngrașă 😊.

Dacă aveți o bibliotecă pe care nu o mai folosiți, o puteți dona😉. Detalii în privat. La biserica „Sf. Dumitru” vom organiza, în curând, un cenaclu literar. Voi reveni pentru cei interesați.”, a scris preotul Romeo Ene pe Facebook.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Abia aștept înființarea unui alt cenaclu literar in Buzău,unul accesibil pentru toată lumea,toate vârstele,voi fi prima înscrisă .Îmi este drag sa citesc ,să scriu poezii,dar la cele existente pe plan local,dacă nu te recomanda „cineva”, nu ai șanse să îți etalezi creațiile.Sa va ajute Dumnezeu , părinte,să faceți totul pentru cultură!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */