EducaţieȘtirile zilei

Geta Burducea, despre plecarea de la IȘJ: „Mă simt bine și la catedră, și oriunde aș face ceva pentru școala buzoiană”

Ultimele evoluții din Inspectoratul Școlar Județean Buzău nu au rămas fără ecou în presa locală și națională. Dacă generala Florina Stoian a revenit la post după ce a obținut în instanță suspendarea ordinului de demitere, Geta Burducea a părăsit IȘJ și s-a întors la catedra de la Colegiul Economic.

„Acum sunt la școală. Asta este meseria mea. Mă simt bine și la catedră, și oriunde aș face ceva pentru învățământul buzoian. Am știut de la bun început care este situația actuală, că procesul se poate câștiga sau se poate pierde. Mi-am asumat întotdeauna deciziile pe care le-am luat și din punct de vedere profesional, și din punct de vedere personal. Dacă va fi nevoie să-mi ajut colegii și elevii, o s-o iau de la capăt oricând.”, a declarat fosta șefă a IȘJ.

Geta Burducea a mai ținut să precizeze că nu a făcut nicio declarație de presă după încetarea numirii sale și revenirea Florinei Stoian pe postul de general:

„Nu am spus niciodată că regret și că mai bine îmi vedeam de treabă. Eu am mers la Inspectorat cu o anumită strategie managerială, dar am fost conștientă că există și varianta ca ea să nu poată fi aplicată. Mi-am asumat de la bun început acest lucru și aș face-o oricând din nou.”, a mai precizat prof. Geta Burducea.

La mijlocul acestei săptămâni, Curtea de Apel Ploiești a suspendat Ordinul de demitere a inspectorului școlar general Florina Stoian, urmând ca procesul să se judece pe fond. Geta Burducea, numită prin Ordin al Ministrului pe data de 4 septembrie 2017, s-a văzut nevoită să părăsească fotoliul de șef al IȘJ Buzău și să revină la catedră.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button