Știrile zilei

Grădină botanică în Buzău | „Vom avea inclusiv ponei pentru cei mici”

Administrația locală buzoiană vrea să redea complexului Marghiloman strălucirea de odinioară. Prezent astăzi la Vila Albatros, primarul municipiului Buzău a anunțat o serie de măsuri menite să transforme parcul din estul municipiului într-un excelent spațiu de promenadă și de petrecere a timpului liber.

Prezent la fosta reședință Marghiloman pentru a le vorbi elevilor buzoieni despre marile personalități ale Buzăului, edilul șef a profitat de ocazie pentru a anunța că parcul va beneficia de investiții majore în următoarea perioadă.  Grădina, heleșteul, grajdurile și casa de oaspeți, clădiri aflate astăzi în pericol de prăbușire, toate își vor recăpăta strălucirea, păstrând în același timp culoarea epocii.

Ansamblul este constituit din ,,Vila Albatros”, operă a arhitectului Paul Gottereau, un corp secundar și grajduri, în cadrul unui imens parc dendrologic.

De asemenea, aleile și mobilierul parcului vor fi și ele modernizate, creându-se, astfel, premisele unui spațiu agreabil de promenadă.

„Transformăm această grădină, cu tot cu heleșteu, într-o frumoasă grădină botanică. Am intrat în proiectare pentru a crea padoc, pistă de cai, refacerea grajdurilor și să avem aici cai pursânge, să facem echitație, inclusiv ponei pentru cei mici. De asemenea, pe 27 martie va fi dezvelit primul grup statuar închinat marelui om politic buzoian Alexandru Marghiloman.”, a precizat liderul de la Palatul Comunal.

Politicianul deţinea la reședința sa prima bază hipică model, din România, cu hipodrom, grajduri şi personal calificat.

În cadrul aceleiași intervenții, primarul municipiului a mai vorbit despre valoarea patrimonială și istorică pe care o are Vila Albatros, exprimându-și dorința ca din ce în ce mai mulți tineri să îi calce pragul.

Cunoscut și ca „părinte al hipismului românesc”, Alexandru Marghiloman investește în această pasiune prin construirea de grajduri, dar și prin înființarea unui hipodrom la marginea orașului Buzău. Totodată, el este unul dintre întemeietorii Jockey- Club-ului Român, club pe care îl și conduce, dar și al Hipodromului București.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Adevarul e ca este necesar daca faci gradina botanica sa aduci si niste cai. Da trebuie musai de rasa ca e pacat ca plantele alea sa fie mancate de te miri ce martoaga. Si in plus in toata lumea asta asa este: cai in gradinile botanice, treceri de pietoni la mijlocul străzilor nu pe la colțuri și cate și mai cate….
    Da poate se gandesc edilii si fac si un foisor unde sa se cante manele ca e pacat de toti domiciliatii din jurul parcului sa nu aiba si ei o multumire. Rasplata va veni cu siguranta la urmatoarele alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button