Educaţie

Grădiniță din Buzău, beneficiară a unui proiect european cu șase țări partenere

Experiențele pozitive ale copilăriei timpurii în ceea ce privește legătura copilului cu natura  au un impact major asupra creșterii sănătoase a minții, corpului și spiritului unui copil. Descoperirea practică, informală, auto-inițiată în medii locale, familiare, este adesea descrisă ca fiind cele mai bune modalități de a inspira copiii și de a cultiva curiozitatea acestora.

GPP Nr.1  este  beneficiarul  proiectului  „Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices” desfăşurat în cadrul programului european Erasmus+ KA229  ce se va desfăşura în perioada septembrie 2020- septembrie 2022.

Șase țări partenere (Lituania, Turcia, România, Bulgaria, Letonia și Slovenia) s-au reunit pentru a crea acest proiect: Kids in Nature (KIN).

Scopul proiectului este cosolidarea cunoștințelor și abilităților cadrelor didactice  care să îi ajute pe copii să refacă legătura cu natura,  lăsându-i să petreacă mai mult timp în aer liber. Aproximativ 900 de copii cu vârste cuprinse între 3-7 și 200 de profesori și educatori vor participa la desfășurarea acestui proiect .

Obiectivele sunt multiple: susţinerea copiilor încă din perioada timpurie; observarea activităţilor din diferite ţări, legate de natură, şi transferarea aplicaţiilor în şcoli; îmbunătăţirea curriculum-ului privind natura şi mediul; ţinerea cât mai departe a copiilor de computer, televizor şi casă,  prin aducerea lor în natură.

Participarea cadrelor didactice la cursuri de formare în instituții europene, schimburile de experienţă şi bune practici pe care acestea le vor avea cu formatorii și cu profesori din alte şcoli și grădinițe europene, vor aduce elemente de noutate aplicabile şi în instituția noastră care vor contribui la eficientizarea educaţiei oferite.

Dezvoltarea personală și profesională a profesorilor va contribui la creșterea calității actului educațional, iar copiii vor fi beneficiarii indirecți. Cadrele didactice  participante vor avea experiențe de învățare căpătate în mediu european, ceea ce va contribui la eficientizarea actului educațional prin utilizarea de strategii didactice și resurse educaționale moderne.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!