Știrile zilei

Grădiniță închisă de coronavirus

Scenariile după care învață copiii se schimbă de la o zi la alta. În timp ce unii trec din scenariul verde în scenariul galben, alții stau acasă din cauza intrării în vigoare a scenariului roșu.

Încă o unitate își suspendă cursurile și trec în sistem on-line. Este vorba despre Grădinița cu Program Normal Mătești, aflată în structura Școlii Gimnaziale Mătești din comuna Săpoca. Un angajat din rândul personalului nedidactic a fost confirmat cu coronavirus, ceea ce a condus la închiderea grădiniței.

Până pe data de 8 octombrie, Grădinița Mătești va fi în scenariul roșu, care presupune activități exclusiv online. Tot în scenariul roșu sunt și alte unități din județ, respectiv Școala Izvoru Dulce, Colegiul Economic Buzău, o grupă de la Grădinița Boboceii Buzău și Școala nr 1 Râmnicu Sărat.

Pe de altă parte, de miercuri, 30 septembrie, școlile și grădinițele din Costești vor trece din scenariul verde, cu prezența fizică a copiilor în bănci, la scenariul 2 (galben). Este vorba despre Școala Gimnazială comuna Costești,  Grădinița cu Program Normal sat Pietrosu, Grădinița cu Program Normal sat Spătaru, Școala Gimnazială ”General Ștefan Gușă” sat Spătaru.

  • De la online la scenariu față în față, la Berca

În urma recalculării ratei de infectare cu coronavirus, mai multe grădinițe și școli din Berca, Săpoca și Gălbinași trec din scenariul hibrid în scenariul verde.

  • Comuna Berca: Liceul Tehnologic ”Sf. Mucenic Sava”, Grădinița cu Program Normal ”Nitraria ” Berca,  Grădinița cu Program Prelungit comuna Berca, Școala Primară Joseni, Grădinița cu Program Normal sat Pleșcoi, Grădinița cu Program Normal sat Rătești, Grădinița cu Program Normal sat Valea Nucului;
  • Comuna Săpoca: Școala Gimnazială comuna Săpoca, Școala Gimnazială sat Mătești, Grădinița cu Program Normal comuna Săpoca.
  • Comuna Gălbinași; Școala Gimnazială comuna Gălbinași, Grădinița cu Program Normal sat Bentu, Școala Primară nr.1, sat Tăbărăști, Grădinița cu Program Normal comuna Gălbinași, Grădinița cu Program Normal nr.1. sat Tăbărăști, Grădinița cu Program Normal nr.2. sat Tăbărăști.

Toate aceste decizii au fost luate, luni, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close