Știrile zilei

Grevă japoneză la Spitalul Județean de Urgență Buzău

Astăzi, membrii de sindicat ai SANITAS Buzău au declanșat greva japoneză, nemulțumiți de nivelul de salarizare și de subfinanțarea din sistem. Mișcarea de protest are loc la nivelul întregii țări.

Potrivit sindicaliștilor, angajații unităților medicale solicită deblocarea posturilor în sistemul sanitar public, acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaţilor, calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată, calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată, calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual și punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate.

La Buzău se află în grevă japoneză toți angajații prezenți la serviciu, care fac parte din sindicatul SANITAS. Printre ei se numără medici, asistenți medicali, moașe, infirmieri, brancardieri, personale TESA, îngrijitori, liftieri și mulți alții.

În semn de protest, toți angajații au purtat banderole albe (foto):

BUNA ZIUA, SANITAS!!! BUNA ZIUA, COLEGI!!!

Membrii noștri de sindicat, dar si nemembri, începând de la moașe, asistente, medici, personal TESA, educatori, infirmieri, brancardieri, îngrijitoare de curățenie, liftieri și mulți, mulți alții, își arata azi nemulțumirea adunată de 5 ani în sufletele lor, prin purtarea însemnelor de GREVA JAPONEZĂ!!!

Suntem mai hotărâți ca oricând sa folosim toate mijloacele de protest pentru a solicita ceea ce ni se cuvine: RESPECT !!! VREM RECUNOASTEREA DREPTURILOR NOASTRE SI SALARII CORELATE CU IMPORTANTA SECTOARELOR DE ACTIVITATE IN CARE PROFESAM: SANATATE SI ASISTENTA SOCIALĂ!

Sănătatea acestei nații si viata multora dintre voi ni se datorează și dorim sa ne recunoasteti importanta pe scara socială!!!

VREM SALARII DECENTE, NU AJUTOARE SOCIALE!!!

FORTZA SANITAS BUZAU!!!”, au scris reprezentanții sindicali pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 comentarii

  1. Traiasca Putin! E singurul care trage foloase de pe urma acestor greve.
    Mi-a placut finalul: „FORTZA…” Arata fara dubii nivelul de scolarizare al celor de la SANITAS.
    :))

  2. Cati bani ati luat pentru cei vaccinati? Dar pentru cei care mureau de covid in spitale? Cum este cu oxigenul ala bagat pe gat? Cati medici au fost arestati? Cum se numeste un om care ucide alt om?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button