AdministrațieȘtirile zilei

Grevă la Prefectura Buzău

Astăzi, 10 februarie 2022, a fost grevă de avertisment în 33 de prefecturi din țară. Timp de o oră, angajații prefecturilor au întrerupt lucrul, nemulțumiți de salarizarea din cadrul instituției.

Potrivit sindicaliștilor, greva de astăzi are menirea de a atrage atenția autorităților publice cu privire la solicitările funcționarilor. Funcționarii publici sunt nemulțumiți de nivelul de salarizare, mai ales că s-a ajuns la niște situații neobișnuite. Un exemplu este cel al juriștilor, care câștigă mai puțin decât cei de la nivelul localităților, cărora le coordonează activitatea.

“Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”,  a transmis Sindicatul “Egalitatea”.

În județul Buzău, activitatea Instituției Prefectului nu a fost afectată de greva de avertisment.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button