Administrație Știrile zilei

„Groapa lui Toma” | Primarul a făcut anunțul

Puțini dintre cei care trec astăzi pe lângă Catedrala Municipală „Sfântul Sava” din Buzău își aduc aminte că aici exista un pasaj subteran. Lucrarea rămasă neterminată a fost închisă în timpul administrației Boșcodeală. Vestea bună este că, în curând, calea de acces de sub Bulevardul Unirii va fi redeschisă populaţiei.

În urmă cu mai bine de un an, Primăria Buzău redeschidea pasajul subterarn de pe bulevardul Unirii, după care proiectul era „abandonat”, așa cum am crezut cei mai mulți buzoieni. De fapt, deschiderea pasajului a fost făcută doar pentru a constata care este starea lui și pentru a concepe un plan de reabilitare. Recent, primarul Constantin Toma a anunțat că, anul acesta, pasajul va fi redat circulației pietonale.

Întâzierile în ceea ce privește „Groapa lui Toma” din dreptul Catedralei „Sfântul Sava” au fost generate de o cutumă legislativă. Începerea lucrărilor a fost condiţionată de unele decizii ale administraţiei locale, adoptate cu ani în urmă. Neoficial, se pare că spațiile din subteran fuseseră atribuite unor persoane care doreau să deschidă aici diverse afaceri.

În primă fază, a anunțat edilul Constantin Toma, pasajul va rămâne doar pietonal, fără spaţii comerciale în interior sau la suprafaţă. În viitor există însă posibilitatea amenajării unei galerii comerciale și ale unor expoziții temporare care să atragă vizitatori.

Pereții pasajului subteran vor prinde viață, existând intenția ca ei să fie panotați cu tablouri și lucrări ale unor artiști buzoieni.

Pasajul subteran de la „Sfântul Sava” a fost un proiect mort încă din fașă. După ce ani la rând a fost lăsat de izbelişte, un afacerist a concesionat obiectivul pentru a-l transforma în centru comercial, însă acesta intenţiona, de fapt, doar să ridice construcţii la gurile de acces, fără să intervină şi în subteran. Investiţia a eşuat în urma unor procese în instanţă.

La vremea respectivă, Primăria municipiului Buzău a investit peste 150 de mii de lei pentru închiderea pasajului pietonal, lucrarea fiind executată de o firmă de construcții.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Da, vrem pasaj curat, monitorizat, cu cetateni educati si informati despre ceea ce se intampla constructiv in oras. Vrem revista ” Zile si nopti” precum in Brasov, Piatra-Neamt si alte orase. Vrem cat mai multe evenimente culturale.

MARATONUL EVENIMENTELOR!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */