Educaţie

Hasdeul a fost închis! Un elev de clasa a X-a este suspect de coronavirus

Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a fost închis. Decizia le aparține șefilor din educația buzoiană, care au decis suspendarea cursurilor începând cu data de 10.03.2020, după primul caz de infectare cu noul virus.

Astă-seară, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora un elev de clasa a X-a de la prestigiosul colegiu buzoian ar fi intrat în contact cu pacienta din Pârscov.

Potrivit site-ului Agora Buzău, un elev al Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” locuia în gazdă la femeia de 73 de ani, diagnosticată cu COVID-19. Tânărul din Pârscov provenea dintr-o familie cu posibilități financiare reduse, iar mama sa îi asigura plata chiriei pentru a locui în casa femeii întoarse din Italia în urmă cu şapte zile.

După sosirea rezultatelor de la București, autoritățile sanitare buzoiene au demarat o anchetă epidemiologică ce îi vizează pe toți cei care au intrat în contact cu pacienta. Deși DSP a refuzat să facă vreo declarație pe acest subiect, se pare că fiul pacientei, partenera acestuia și un adolescent vor testaţi biologic pentru a se stabili dacă sunt purtători ai celui mai temut virus al momentului.

Împreună cu autoritățile județene, reprezentanții educației buzoiene au decis închiderea Colegiului Hasdeu încă de mâine, pentru a elimina orice risc de infectare.

De asemenea, în discuție este și cazul școlii din Pârscov, acolo unde un copil de 11 ani a rămas astăzi izolat la domiciliu după ce s-a simțit rău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. este incredibil ce se intampla, cat de inconstienti sunt unele persoane, pornind de la pacienta din Parscov care a fost in Italia intr-o perioada in care numarul de cazuri cresteau in fiecare zi, si totusi pleaca acolo sa vada Italia si se intoarce cu acest virus, pe care il poate transmite oricui, oare nu era mai bine ca toti cei care intra in tara din Italia ( tara in carantina deja ) sa fie izolati la domiciliu respectiv carantinati ?
    asteptati sa apara zeci de cazuri, sute,mii ca sa va faceti datoria asa cum trebuie??
    inca de la primul caz, trebuia sa fie luate masuri drastice fata de Italia, uitati-va ce se intampla acolo in timp de numai 2 saptamani a explodat epidemia la 8000 de persoane infectate / 465 decese, daca nu se iau masuri preventive / rapide de izolare/carantinare a tuturor strainilor care intra in tara asta, vom avea o problema foarte serioasa pe care la un moment n-o mai putem deloc gestiona, asadar actionati acum decat sa fie prea grav mai tarziu !
    de ce aceasta persoana ( pacienta din Parscov ) daca stia ca vine dintr-un tara unde sunt foarte multe cazuri de acest gen, nu s-a izolat la domiciliu / n-a pastrat distanta fata de oameni/ n-a anuntat autoritatile sanitare cu privire la starea ei de sanatate?, asta se numeste inconstienta criminala, si ar trebui pedepsita conform legilor in vigoare, asadar mai gandeste cineva cum trebuie in tara asta oare ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button