Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

Hotel de pe Transilvaniei, spațiu de carantină pentru buzoienii întorși din Italia

Un hotel situat pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău va găzdui persoane întoarse în țară din zone în care a fost confirmată prezența coronavirusului. Consiliul Județean va plăti 300 de lei pentru fiecare zi de cazare a unei persoane.

Creșterea rapidă a numărului de persoane revenite în țară din state precum Italia, Germania și Regatul Unit le-a determinat pe autoritățile buzoiene să caute noi spații de „carantinare” a acestora.

După tabăra de la Arbănași, Prefectura și-a îndreptat atenția către o altă tabără școlară, cea de la Poiana Pinului. Totul s-a făcut la recomandarea ministrului liberal al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, care ar fi vrut și ca Sala Sporturilor din Buzău să devină spațiu de „carantinare” a suspecților de coronavirus.

Totuși, pentru că și locurile din tabere erau insuficiente în raport cu numărul mare de persoane întoarse la Buzău, Prefectura a luat decizia să apeleze la hotelurile și pensiunile din Buzău. Una dintre aceste locații este situată pe strada Transilvaniei, acolo unde echipele de curățenie au făcut deja curat și au pregătit spațiul.

Astăzi, la hotelul respectiv s-a deplasat și unul dintre subprefecții județului Buzău, precum și șeful Jandarmeriei, care au stat de vorbă cu proprietarul. În urmă cu puțin timp au ajuns și jandarmii, care se vor asigura că persoanele izolate respectă condițiile de carantină.

Deocamdată, chletuielile cu persoanele „carantinate” sunt decontate de către DSP Buzău, însă, începând de luni, banii vor fi plătiți de Consiliul Județean.

O zi de cazare pentru o persoană internată într-un centru de carantină costă bugetul public 300 de lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. 300 de lei de persoana pe zi???asta hotie pe fata. Si uite asa ca,cineva pe vreme de boala/criza se scot bani pt campania electorala.rusine rusine!!!cum este posibil asa ceva???pai nici la hotel de lux nu costa atat!!!
    Fereasca Dumnezeu de asa ceva.
    Bani de investitii in judet nu sunt,dar bani aruncati pe cazul de fata si/sau bani trimisi in Republica Moldiva avem!
    Tara arde si baba se piaptana.
    Presa ciuguleste si ea,iar prostimea care cotizeaza sufera.rusine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button