Administrație

I s-a făcut rău în casă!

Știai că avem un grup dedicat noutăților din județul Buzău? Click AICI pentru a te înscrie!


Intervenție a pompierilor buzoieni, pentru salvarea unei bătrâne în vârstă de 87 de ani, căreia i s-a făcut rău în apartament. Octogenara a fost preluată de ambulanță și transportată la spital.

Apelul la 112 sosit astăzi, în jurul orei 19:30, anunța faptul că o femeie de 87 de ani a rămas blocată în apartamentul său situat la etajul doi al blocului Obor (strada Chiristigii). Pentru că ușa era blocată, iar femeia nu mai răspundea, vecinii au înțeles că bătrâna se simte rău și au alertat autoritățile.

Pompierii buzoieni au folosit o scară pentru a ajunge la geamul femeii. După ce au reușit să intre în apartament, salvatorii i-au acordat acesteia primul ajutor, după care au predat-o unei ambulanțe care a transportat-o la spital.

În această perioadă, temperaturile ridicate pun mari probleme cardiacilor și vârstnicilor. Medicii trag un semnal de alarmă și fac o serie de recomandări:

  • Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18;
  • Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;
  • Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius;
  • Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
  • Pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă;
  • Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
  • Nu consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
  • Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close