Știrile zilei

Iarnă în toată regula, în nordul județului Buzău

Până mai ieri, ieșeam afară în tricou, dar astăzi am căutat cu toții prin șifoniere hainele de iarnă. Vremea rea ne-a cam luat prin surprindere, însă nu și pe drumarii pregătiți încă de zilele trecute pentru un episod de iarnă autentic.

În zona de nord a județului, astăzi a nins toată ziua. Dimineață, picăturile de ploaie s-au prefăcut treptat în fulgi moi de zăpadă, pentru ca mai târziu totul să se îmbrace într-o mantie albă. La Bisoca, Vintileasca, Siriu și alte câteva localități din zona înaltă, colnicele dorm sub o pătură groasă de nea.

Drumurile de munte sunt greu practicabile, iar autoritățile fac apel la responsabilitatea șoferilor care aleg să plece la drum.

În aceste condiții, și drumarii au ieșit la lucru. Pe DJ 204C, Sărulești – Bisoca, utilajele de deszăpezire umblă încolo și-ncoace pentru a curăța carosabilul recent asfaltat.

Conform prognozei emise ieri de către ANM, în perioada 18 noiembrie, ora 14:00 – 19 noiembrie, ora 10:00, va intra în vigoare o avertizare Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, viscol şi vizibilitate redusă sub 50 de metri, local în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Buzăul se află printre județele vizate de atenționare.

În intervalul menţionat, local, vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de 80 – 110 km/h.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button