Utile

Iată 3 lucruri la care trebuie să ai grijă dacă vrei să ai un sistem digestiv sănătos!

Sistemul digestiv este unul dintre cele mai importante părți ale organismului, deoarece este implicat într-o multitudine de acțiuni esențiale pentru buna funcționare a acestuia. El se ocupă nu doar cu procesarea alimentelor pe care le consumi, ci și cu absorbția elementelor nutritive și cu eliminarea celor nocive. De aceea, este obligatoriu să acorzi o atenție deosebită acestui aspect, deoarece îți poate influența sănătatea, pe termen scurt, mediu și lung.

În acest articol, vei afla 3 factori pe care trebuie să-i iei în considerare dacă vrei să ai grijă de digestia ta!

  • Băuturile

Băuturile acționează în mod direct asupra sistemului tău digestiv – prin urmare, trebuie să iei în calcul câteva detalii utile. În primul rând, este esențial să bei apă, cât poți de des – bineînțeles, 2 litri pe zi reprezintă aportul ideal. Însă, este bine să ai grijă la un lucru: nu este recomandat să bei apă în timp ce mănânci, fiindcă aceasta îți poate dilua sucurile gastrice și poate afecta mucoasa gastrică. De altfel, încearcă să eviți alcoolul sau băuturile acidulate care îți pot afecta corpul. Sunt mai multe motive pentru care nu este bine să consumi băuturi carbogazoase – ține cont de aceste sfaturi și încearcă să le pui în aplicare!

  • Alimentele

Mâncarea pe care o mănânci are un efect considerabil asupra tractului digestiv. Din acest motiv, medicii îți recomandă să ai o dietă echilibrată, care să conțină câte puțin din fiecare categorie – fibre, proteine, carbohidrați, glucide, vitamine, etc. Toate acestea ajută organismul să creeze energia de care ai nevoie în fiecare zi și să mențină nivelul optim de sănătate. Lactatele sunt, de asemenea, elemente de care nu trebuie să uiți – ele au o mulțime de beneficii care pot veni în sprijinul tău, în orice moment. De exemplu, iaurturile sunt bune atât pentru aportul de calciu oferit, cât și pentru faptul că favorizează digestia și împiedică apariția problemelor de natură gastrointestinală. Așadar, poți încerca iaurturi de la Laktotrio, pentru a te bucura de toate aceste avantaje!

  • Mișcarea

Deși pare că mișcarea are legătură cu sistemul muscular sau cu cel osos, ea se află în strânsă legătură și cu cel digestiv. Un organism activ își autoreglează toate funcțiile, metabolizând mai ușor toate alimentele și băuturile cu care intră în contact. Astfel, cu ajutorul sportului, sunt eliminate grăsimile inutile și sunt favorizate arderile. Exercițiile fizice stimulează mișcările intestinelor, iar acest lucru determină o absorbție mai rapidă și mai eficientă a tuturor nutrienților necesari.

În concluzie, sistemul digestiv este amplu și complex, iar funcționarea lui optimă este esențială pentru un organism sănătos. Partea bună este că poți acționa în acest sens, contribuind, în mod pozitiv, la menținerea sănătății sale. Cercetează cu atenție toate variantele pe care le ai la dispoziție și optează pentru cele care ți se potrivesc. Ia în calcul sfaturile specialiștilor și încearcă să schimbi lucrurile pas cu pas, în așa fel încât să-ți atingi obiectivele pe care ți le-ai propus! 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: