AnunțuriȘtirile zilei

„Iazul Morii” va curge pe strada Frăsinet | Buzoienii, chemați să facă propuneri (foto)

Primăria municipiului Buzău anunță demararea procedurilor de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru strada Frăsinet, acolo unde se intenționează scoaterea la suprafață a Iazului Morii și, astfel, revitalizarea turistică a orașului. Cetățenii Buzăului sunt chemați să depună observații și propuneri.

Iazul Morii este un curs de apă desprins din râul Buzău, care pornește de la Vernești și intră în oraș prin cartierul Simileasca. Firul de apă curge prin subteran pe la est, fiind captat prin conductă premo pe toată lungimea străzii Frăsinet. Iazul Morii trece apoi pe sub cartierul Broșteni, după care ajunge în Bariera Brăilei, unde iese din nou la suprafață.

Autorităţile buzoiene intenţionează să transforme refacă Iazul Morii astfel încât o porţiune de câteva sute de metri să devină una dintre atracţiile oraşului, cu amenajări asemenea unei faleze, terase şi mori de apă.

ANUNŢ  PUBLIC

Stimaţi cetăţeni

          În vederea implicării publicului în etapa elaborării unui PUZ, aducem la cunoştinţă că  Primăria Municipiului Buzău. cu sediul în Piaţa Daciei, nr. 1, a demarat procedura pentru aprobarea documentaţiei de Plan Urbanistic Zonal, etapa pregătitoare de informare a publicului cu privire la intenţia de elaborare PUZ, pentru « PUNERE ÎN VALOARE A CANALULUI « IAZUL MORII » PE STRADA FRĂSINET PRIN AMENAJAREA UNUI SPAŢIU DE RECREERE» pe teren intravilan domeniu public din municipiul Buzău, categorie de folosinţă drum, în suprafaţă de 28.905 mp mp.

          Observaţiile şi propunerile pot fi transmise la Serviciul Urbanism, Amenajare Teritoriu, camera 8 din Primărie, consilier Diaconiţă Elena (tel.0238/725.538), persoană responsabilă din partea Primăriei cu informarea şi consultarea publicului, în perioada 07.06.2019 – 01.07.2019, în zilele lucrătoare..

          Cu stimă,

  Primarul Municipiului Buzău,

Constantin Toma

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close