AdministrațieȘtirile zilei

În Buzău va apărea o copie fidelă a Căii Eroilor

În viitorii ani, buzoienii se vor plimba pe o arteră la fel de frumoasă și de modernă precum cea situată la ieșirea din Buzău spre Ploiești. Autoritățile locale par hotărâte să extindă modelul de succes al Căii Eroilor la nivelul altor artere din municipiu și, astfel, să facă din principalele „porți de intrare” în oraș adevărate mândrii urbane.

Potrivit spuselor primarului Constantin Toma, intrarea în oraș dinspre Mărăcineni va fi reabilitată în același stil urbanistic implementat anul trecut pe frumoasa Cale a Eroilor din Buzău. Porțiunea dintre podul Mărăcineni și rondul de la avion ar urma să treacă printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, la final devenind o copie fidelă a tronsonului din bariera Ploiești.

  • Proiect cu fonduri europene.

Revitalizarea tronsonului Carrefour-pod Mărăcineni ar urma să fie realizată printr-un proiect cu fonduri europene. Primăria Buzău a depus deja o serie de proiecte eligibile ce au drept obiect lucrări de modernizare a infrastructurii municipiului, ultimul pas fiind acordarea O.K.-ului de către oficialii Comisiei Europene.

Potrivit edilului Constantin Toma, sora mai mică a Căii Eroilor va avea trotuare noi, piste de biciclete, spații verzi, flori și panouri cu fotografii, exact ca în bariera Ploiești. Dacă pe Calea Eroilor ne privesc din fotografii militari români din toate timpurile, pe „Calea Aviatorilor” vor fi ilustrate episoade din istoria aviației și parașutismului românesc.

Zona vizată de schimbare
  • Prima impresie contează.

Cu tronsonul de la avion se definitivează o etapă importantă a reabilitării principalelor porți de intrare în municipiul Buzău. Până acum, șoferii care intrau în oraș dinspre Ploiești erau întâmpinați cu imagini dezolante ale unui oraș oprit din evoluție.

Dar cum prima impresie contează, municipalitatea și-a propus să facă din intrările în oraș adevărate cărți de vizită pentru Buzău: „Nu știu dacă se va numi neapărat <Calea Aviatorilor>. Cred că mai important este faptul că vom reabilita această intrare în municipiu și vom valorifica tradiția și istoria locului, promovându-ne valorile și mândrindu-ne cu ele.”, a încheiat primarul Constantin Toma.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: