Știrile zilei

În curând, Primăria Buzău va retrage bicicletele municipale

În curând, bicicletele din stațiile Velocity Buzău vor fi retrase pentru revizie și mentenanță, urmând să fie puse din nou la dispoziția buzoienilor începând cu data de 1 martie 2024.

Conform proiectului regulamentului de funcționare, în intervalul 1 decembrie – 1 martie urmează să aibă loc revizia parcului de biciclete. Potrivit spuselor viceprimarului Ionuț Apostu, ele ar mai putea rămâne la dispoziția buzoienilor și câteva zile din decembrie, asta dacă temperaturile o permit.

Cert este că multitudinea de probleme apărute în prima săptămână de funcționare i-a determinat pe reprezentanții din primărie să se gândească serios la un regulament care să prevadă sancțiuni pentru cei care abandonează bicicletele sau le produc avarii.

Din martie, este posibil ca utilizatorii de rea-credință să scoată bani din buzunar pentru reparația bicicletelor sau pentru transportul lor înapoi la stație.

Deocamdată, edilii sunt mulțumiți de cum au fost primite bicicletele „municipale”: peste 4000 de utilizatori s-au înscris în aplicația Nextbike, în timp ce sistemul a înregistrat aproape 10.000 de accesări în patru zile de funcționare.

Printre principalele probleme apărute se numără pedalale lipsă, care nu ar fi fost strânse bine înainte de a fi date în folosință, și micile defecte estetice cauzate de abandonarea bicicletelor prin diferite locuri:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button