Știrile zilei

În linia întâi | Ce se întâmplă cu angajații de la Spitalul Județean

Zilele trecute, o știre făcea înconjurul presei locale: Toate cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău (SJUB) urmau să fie testate pentru depistarea infecției cu COVID-19. Consiliul Județean comandase deja un număr important de teste rapide, însă toate planurile au fost date peste cap.

Dacă săptămâna trecută testarea tuturor angajaților SJUB era o certitudine, astăzi, această variantă parcă nici nu a existat. Iar asta pentru că președintele Soicetății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a reacționat ferm față de intenția efectuării a 10.000 de teste rapide pe bucureșteni:

„Testele de tip PCR sunt singurele validate la nivel international pentru diagnosticul acestei infecții. Testele rapide, pentru detecția de anticorpi, au fost clar respinse de țările din UE, de Statele Unite. Ele oferă o informație falsă referitoare la stadiul infecției. Testul poate să iasă negativ, iar persoana să fie infectată de câteva zile”, a spus Rafila, care afirma că studiul ar fi fost util pentru a vedea cine a trecut prin infecție, nu cine este bolnav.

În acel moment, testele deja comandate de autoritățile județene au au devenit inutile. Asta în timp ce angajații marilor spitale din România au început să cadă pradă, rând pe rând, infectări cu temutul virus.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, la Buzău nu a ajuns un număr foarte mare de teste, nemaipunând la socoteală faptul că ele pot fi returnate către producător.

În acest moment se așteaptă livrarea aparatului Real-Time PCR, achiziționat de Ministerul Sănătății, cu ajutorul căruia DSP va putea efectua teste concludente, similare celor de la București.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close