Știrile zilei

Înarmat cu spray și cuțit, l-a atacat pe agentul LEX!

Biserica Eroilor din municipiul Buzău a fost spartă, azi-noapte, de un brăilean pus pe rele. Hoțul a fost prins chiar în flagrant de către agentul LEX Protect care, în ciuda faptului că a fost atacat cu un spray lacrimogen, a continuat urmărirea și l-a imobilizat pe răufăcător. Bărbatul a ajuns în arest.

Spargerea s-a dat azi-noapte, în jurul orei 00:00. Înarmat cu un cuțit, o șurubelniță și un spray iritant, bărbatul a pătruns în incinta Cimitirului Eroilor, reușind să forțeze ușa de la intrarea în biserică. Alarma silențioasă declanșată la scurt timp i-a alertat pe agenții LEX, care s-au deplasat imediat la fața locului.

Aici, agentul care a intervenit a dat nas în nas cu spărgătorul. De teamă, cel din urmă a aruncat obiectele pe care le sustrăsese din biserică și l-a atacat pe agent cu sprayul lacrimogen. Antrenat să facă față unei astfel de situații, agentul a reușit să se ferească și a pornit în urmărirea hoțului. A urmat o cursă printre morminte, la finalul căreia spărgătorul a fost prins și imobilizat.

Sosită ulterior, poliția a găsit asupra individului din Brăila și un cuțit. Hoțul a fost încătușat și dus direct în arestul IPJ Buzău, unde va rămâne timp de 24 de ore. Având în vedere gravitatea faptei sale, el și-ar putea petrece și următoarele 30 de zile în arest.

Biserica Eroilor a fost ridicată în perioada 1927-1929, după planul arhitectului Grigore Grigorescu, la iniţiativa unui comitet de doamne creştine, coordonat de generalul Traian Epure, în cinstea şi spre pomenirea eroilor români, a celor 220 de ofiţeri şi 6600 de ostaşi ai Diviziei a 5-a Buzău, care s-au jertfit în Războiul pentru reîntregirea neamului, între anii 1916-1919.  Din cauza bombardamentelor din anul 1944, precum şi a cutremurelor din 1977 şi 1986, sfântul lăcaş a suferit avarii semnificative.

În perioada 2017-2018, prin strădania actualului paroh şi a preotului coslujitor Constantin-Ciprian Grigore, ajutaţi de enoriaşi, s-au realizat importante lucrări de renovare a bisericii, care au presupus consolidarea în interior şi la exterior, înlocuirea acoperişului, a pardoselii şi a tâmplăriei, refacerea pridvorului şi a veşmântarului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close