Din Buzău

Încă doi buzoieni, pe lista deceselor grăbite de coronavirus

Ambii sufereau de afecțiuni care le-ar fi adus, probabil, sfârșitul.

Ieri, județul Buzău a ajuns la 613 cazuri de infectare cu Coronavirus, 315 persoane fiind declarate vindecate și externate. De miercuri până joi, autoritățile buzoiene au raportat 30 de îmbolnăviri, în timp ce doi pacienți confirmați cu COVID-19 au pierdut lupta pentru viață.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 30 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus. Patru pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 7 și 85 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

În ceea ce privește situația epidemiologică de ieri, 13 persoane se află în carantină instituționalizată și alte 555 persoane sunt izolate la domiciliu.

Potrivit DSP Buzău, au fost înregistrate și două decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19. Pe lista deceselor apare figurează un bărbat în vârstă de 89 de ani, internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: tumoră vezică urinară recidivată, insuficiență renală cronică acutizată, insuficiență cardio-respiratorie acută, anemie secundară gravă.

Cel de-al doilea caz este o femeie în vârstă de 73 de ani, internată la Spitalul din Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: diabet zaharat insulino-necesitant, insuficiență respiratorie cronică, plămân unic chirurgical, insuficiență renală cronică, insuficiență multiplă de organe.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button