CORONAVIRUS

UPDATE: Încă doi buzoieni, confirmați! Cine sunt pacienții

Creștere alarmantă, a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, la Buzău. În ultimele 24 de ore, alte două cazuri au fost confirmate la Buzău, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Cifra îmbolnăvirilor la Buzău ajunge, astfel, la 43.

Cazul 42: pacient de sex feminin, în vârstă de 68 de ani, confirmată pozitiv în data de 4 mai 2020. Pacienta s-a prezentat în data de 2 mai 2020 la UPU prezentând tuse și febră. A fost internată în spațiul special amenajat și testată pentru COVID-19. În așteptarea rezultatului, a fost transferată la Secția de Pneumofiziologie. După sosirea rezultatului, pacienta a fost transferată la Spitalul Victor Babeș din București. Direcția de Sănătate Publică a identificat deja doi contacți direcți ai pacientei, acestora le-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și au fost plasați în izolare la domiciliu. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru stabilirea tuturor contacților.

 

Cazul 43: pacient de sex feminin, în vârstă de 31 de ani, revenită din Marea Britanie, împreună cu soțul, în data de 26 aprilie 2020. Au intrat în carantină în aceeași dată într-un centru amenajat la nivelul județului Buzău. În data de 2 mai 2020, au acuzat simptomatologie ușoară. Au fost preluați cu ambulanța și internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde li s-au recoltat probe. Rezultatul femeii sosit pe 4 mai 2020 este pozitiv și a fost transferată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și soțului pacientei, rezultatul fiind în așteptare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 325 de noi cazuri de îmbolnăvire

La ATI, în acest moment, sunt internați 244 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.727 de  persoane. Alte 19.748 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close