EducaţieȘtirile zilei

Încă o activitate de succes, derulată la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Buzău, în cadrul proiectului Erasmus!

A recunoaște importanța activităților în natură, în dezvoltarea copiilor este un prim pas către o educație de calitate! Aceste activități aduc un plus în ceea ce privește dezvoltarea laturii autonome a copilului, învățându-l să orânduiască lucrurile, să capete încredere în sine, să fie independent, să descopere noi provocări.

Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Buzău este beneficiara proiectului de parteneriat strategic în domeniul educației școlare „Kids in nature”, 2020-1-LT01-CA229-077835_6, având ca parteneri unități de învățământ din Turcia, Bulgaria, Slovenia, Lituania și Letonia. În cadrul programului european Erasmus+.

„Grădinița noastră a inițiat o activitate în natură, unde preșcolarii au realizat diferite gustări, la foc deschis, în curtea grădiniței. Alături de noi au fost prezenți oaspeți de seamă, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău – dna Daniela Palcău, inspector școlar general adjunct, dna Alina Nan, dl inspector școlar general adjunct, Tony Nicolae, inspector școlar pentru proiecte educaționale – și reprezentantul Primăriei Buzău – dl Marian Popa, inspector protecție civilă și P.S.I.”, a transmis educatoarea Alina Elena Rotaru.

        În timpul activității, preșcolarii, îndrumați de către cadrele didactice, și-au demonstrat abilitățile culinare, în cadrul atelierul de gătit, purtând sorțulețe și bonete personalizate, create special, aceștia bucurându-se din plin de activități.

Au realizate frigărui, din diferite legume, asistând la modul de gătire al acestora. A fost o modalitate extrem de potrivită pentru a demonstra importanța și utilitatea focului, prin exemplificare și supraveghere. După gătirea frigăruilor s-a realizat un picnic, unde au fost savurate gustările delicioase.

Activitatea s-a încheiat printr-un concurs de desene, în care prichindeii au reprezentat alimentele preferate.

Atmosfera a fost de joc și voie bună. Copiilor le-a plăcut foarte mult să descopere lucruri noi, iar această experiență  a fost una minunată.

„Toată această activitate a avut ca scop dezvoltarea cunoştințelor legate de mediul înconjurător și natură, importanța și utilitatea focului. Zâmbetul și bucuria  copiilor au fost rezultatul pe care îl așteptam în realizarea acestor activităţi.”, a mai transmis educatoarea Alina Elena Rotaru.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button