Știrile zilei

Încă o comună din Buzău intră în aria de operare a Trans Bus!

Veste mare, pentru locuitorii comunei Beceni. În cel mult două luni, autobuzele celui mai mare operator de transport public de călători din Buzău vor ajunge și în comuna scăldată în soare de pe Valea Slănicului.

În cadrul ședinței din luna martie, Consiliul Local Beceni a aprobat proiectul privind aderarea comunei, în calitate de membru asociat, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ Buzău – Mărăcineni”. A fost un prim pas către realizarea acestui deziderat, pentru ca, în lunile ce au urmat să se pună la punct și alte aspecte.

De pildă, primarul Constantin Toma a anunțat, recent, că parcul auto al Trans Bus va fi dotat cu autobuze hibride, cu motoare electrice și pe motorină, lucru ce va face posibilă extinderea ariei de operare a societății:

„În curând, 20 de autobuze hibride vor ajunge la Buzău. Ele vor circula în municipiu, dar asta înseamnă și că se vor elibera autobuze pentru noi curse rurale. În viitorul apropiat, Trans Bus va începe să opereze către Costești, Gherăseni Ulmeni și Beceni”.

Astăzi, la Primăria Beceni a avut loc o întâlnire de lucru între primarul Constantin Laurențiu și reprezentanți ai Trans Bus. Se pare că la Beceni va ajunge Linia 22 care circulă și spre Cernătești și care va fi prelungită la Beceni, ultima stațiile fiind în satul Dogari.

Deocamdată se fac probele și se așteaptă avizul de la Consiliul Cocurenței, extinderea propriu-zisă urmând a avea loc, cel mai probabil, în luna octombrie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button