Știrile zilei

Încă o localitate în care Trans Bus va ajunge anul acesta!

Nu mai există niciun dubiu în privința faptului că, anul acesta, autobuzele Trans Bus vor ajunge și la Berca. Adminstrația comunală a obținut acordul de principiu pentru înființarea unei linii de autobuz, însă trebuie să mai aștepte până când Trans Bus va primi următorul lot de autobuze. Până atunci, firma de transport se extinde la Țintești și Smeeni și se pregătește de achiziționarea a încă cincisprezece mașini.

Încă din 2017, primarul comunei Berca, Ionel Dobrița, a făcut diligențele pentru aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni, cea care aprobă înființarea liniilor de transport speciale.

Berca nu e tocmai zonă preorășenească, însă mulți dintre cetățenii își desfășoară activitatea în municipiul Buzău, localitate de care îi despart doar 20 de kilometri.

Interesați de noua linie a Trans Bus vor fi și navetiștii din Vernești și Cândești, localități în care autobuzele vor face stație.

Deși nu a fost avansat un termen privind extinderea Trans Bus către Berca, orizontul de timp este destul de apropia. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunțat recent că societatea Trans Bus va achiziționa, anul acesta, încă cincisprezece autobuze. Mașinile vor sosi până în vară și vor fi introduse pe traseele rurale, printre care și DN 10 – Berca.

Noile mijloace de transport ar urma să circule și către Merei, Stâlpu, Costești, Cernătești, Berca și Poșta Câlnău, dar numai după ce toate comunele menționate vor adera la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close