Administrație Știrile zilei

Încă o platformă de gunoi îngropată, în municipiul Buzău

O nouă platformă ecologică îngropată va apărea în municipiul Buzău, beneficiari fiind locuitorii din zona blocurilor de pe Caraiman. Lucrarea va fi realizată de Primăria municipiului Buzău, în parteneriat cu RED SUD.

Consilierii locali au aprobat astăzi proiectul privind apartenența la domeniul public al municipiului a terenului aferent unei platforme ecologice îngropate ce urmează a fi amenajată în curând în zona blocurilor din spatele Muzeului Județean.

Mai exact, este vorba despre un teren cu suprafața de 18 metri pătrați, aflat pe Aleea Poieniței, în zona blocului 86 Anexă.

„Anul acesta vom construi în total în Buzău treisprezece astfel de platforme ecologice, conform obiectivelor stabilite la începutul anului. Am reușit să obținem avizele și autorizația de construcție, urmând să începem lucrările la platforma din zona Muzeului Județean.”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu.

Ideea amenajării de platforme ecologice îngropate a făcut parte din programul de guvernare locală asumat de actualul primar, Constantin Toma, în campania electorală din 2016.

Deși părea pentru mulți un obiectiv irealizabil, la câteva luni de la preluarea mandatului s-au construit trei platforme experimentale, după care au mai fost amenajate încă douăsprezece. Obiectivul Primăriei este ca, în următorii ani, să implementeze soluția platformelor îngropate la nivelul întregului municipiu.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.