Anunțuri

Încă un proiect european pentru tinerii buzoieni și vrânceni

Pentru a patra oară în ultimii trei ani, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei inițiază și derulează un nou proiect european pentru tineret, cu titlul IYOUME Stop Human Trafficking (Stop traficului de persoane), în cadrul Programului Erasmus Plus al Comisiei Europene.

Am fost bucuroși ca, în data de 02 mai 2018 – Ziua Națională a Tineretului, să fim informați de către coordonatorii proiectului, Cross Culture International Foundation (CCIF), că acesta a fost aprobat pentru finanțare, de către Agenția Națională din Malta, cu atât mai mult cu cât se va urmări ca scopul proiectului – campania împotriva traficului de persoane – să fie atins prin activități non-formale ce vor avea ca artă comună muzica, atât ca interpretare și cântare la instrumente, cât și la nivel de compoziție.

Obiectivele proiectului vizează favorizarea întâlnirii între tineri europeni, conștientizarea acestora privitor la fenomenul global al traficului de persoane, punerea în valoare a competențelor și abilităților muzicale prin organizarea de evenimente de campanie împotriva acestui fenomen, în Valetta, Capitală Culturală a Europei în 2018. Lucrările se vor desfășura în două etape: o vizită pregătitoare cu lideri de tineret și câte un tânăr beneficiar din toate țările participante: Malta, România, Grecia, Macedonia, Italia, Bulgaria, Cipru, Croația și Lituania, la Atena, Grecia, în perioada 23-26 mai 2018, și schimbul de tineri propriu-zis, ce presupune deplasarea a câte unui grup de 5 tineri între 18 și 30 de ani și a unui lider de tineret din fiecare țară la Valetta, Malta, în perioada 23 iunie-1 iulie 2018, în timpul căreia vor avea loc activități de educație non-formală, în interior și în aer liber.

Miercuri, 23 mai 2018, vor pleca la Atena, pentru participarea la vizita pregătitoare amintită, tinerii Arhid. prof. Costel Stoica și Arhid. prof. Gianin-Cristian Oprea, pentru stabilirea detaliilor și a activităților ce vor fi implementate în timpul schimbului de tineri propriu-zis, când vor fi însoțiți de alți patru tineri din Eparhia noastră.

Acest proiect face parte din seria manifestărilor educațional-culturale din cadrul Programului eparhial pentru tineret „Cuvântul care unește”, dedicat Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, în Patriarhia Română.

Pr. Prof. Cristian Marius Dima

Consilier eparhial

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close