Știrile zilei

Încă un rond, la ieșirea din Buzău

În curând, la ieșirea din municipiul Buzău spre Vernești va fi dat în folosință un sens giratoriu construit cu banii Ursus Breweries. Cum a luat naștere acest proiect puteți afla din rândurile următoare.

Probabil știți deja că fabrica de bere Ursus din Buzău este cea mai mare din regiune, dacă nu și din țară. Cumpărată în 2018 de gigantul japonez Asahi de la grupul SAB Miller, fabrica a devenit un adevărat model de dezvoltare, iar capacitatea de producție este.

De altfel, cantitățile gargantuești care ies zilnic pe poarta fabricii de bere i-au obligat pe reprezentanții săi să identifice noi și noi spații de depozitare. Acum câțiva ani au închiriat spații în zona industrială și la Spătaru, însă și aceste depozite s-au dovedit neîncăpătoare, în scurt timp.

Așa se face că, acum un an, Ursus de decis că investească peste un milion de euro într-un depozit situat la ieșirea din Buzău spre Vernești, pe partea stângă. Depozitul este uriaș și dispune de o parcare pe măsură. Aici vor gara TIR-urile sosite la încărcat, iar capacitatea de stocare nu va mai fi o problemă.

Pentru că un număr atât de mare de autocamioane venind și plecând de la depozit ar fi blocat circulația pe DN 10, reprezentanții URSUS au decis să mai facă un efor financiar, deloc de neglijat. În urmă cu câteva săptămâni, aceștia au demarat construirea unui sens giratoriu pe DN 10, care să le permită TIR-urilor cu bere să intre și să iasă din depozit fără a perturba traficul.

Investiția este privată, dar va fi donată Primăriei municipiului Buzău, care devine, astfel, beneficiarul celui de-al doilea rond făcut cu bani privați. În 2018, Kaufland Eroilor a construit un rond similar la ieșirea din Buzău spre Ploiești, după care l-a donat municipalității.

Fabrica de bere de la Buzău a fost dată în funcțiune în anul 1978. De-a lungul timpului, compania a făcut investiții considerabile pentru extinderea, dezvoltarea și modernizarea fabricii. Astăzi, fabrica este unul dintre cei mai mari angajatori, dar și cel mai mare contribuabil, vărsând anual sume uriașe la bugetul local.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button