AdministrațieȘtirile zilei

Încă un semafor cu buton, în municipiul Buzău

Măsura era necesară mai ales că în zonă funcționează un liceu cu peste o mie de elevi.

Municipalitatea îi anunță pe buzoieni că, începând cu ziua de luni, 15 iulie, au fost puse în aplicare unele măsuri privind fluidizarea circulaţiei rutiere si pietonale.

Mai exact, este vorba despre amplasarea unei instalaţii de semaforizare cu temporizare în zona adiacentă trecerii pentru pietoni din dreptul Colegiului Naţional Mihai Eminescu, din strada Transilvaniei nr. 134.

Semafoarele cu temporizator și-au dovedit utilitatea în ultimii ani. Urbis a început montarea primelor astfel de dispozitive în intersecția din fața Crângului, unde, anterior, circulația era dirijată de indicatoare rutiere.

Rând pe rând, semafoare cu buton au apărut la trecerea de pietoni de la Școala Nr. 1, în Micro III, la Kaufland și în alte puncte „fierbinți” din traficul buzoian.

Transilvaniei era și ea considerată o zonă -problemă, mai ales în timpul anului școlar. Pentru prevenirea producerii de accidente, polițiștii locali se aflau permanent în zonă. Trecerea de pietoni era de multe ori ignorată de șoferi, multe dintre accidente fiind evitate la limită.

Șoferii sunt sfătuiți să se conformeze noilor reguli de circulație instituite pe strada Transilvaniei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close