Știrile zilei

Incendiu la un bloc din Broșteni | O persoană a decedat, alta este în stare critică

În această noapte, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament din blocul I1, situat în cartierul buzoian Broșteni. Două victime au fost găsite înăuntru, iar pentru una dintre ele nu s-a mai putut face nimic.

În jurul orei 00:30, numeroase echipaje de pompieri, poliție și ambulanță au ajuns pe strada Mălinului, acolo unde locatarii blocului I1, scara B, au fost treziți din somn de un fum înecăcios. Incendiul izbucnise într-un apartament de la etajul al treilea, în care locuiau o femeie de 65 de ani și mama acesteia, în vârstă de 95 de ani.

Încă nu se știe ce a generat incendiul, însă vecinii cred că totul a pornit de la o candelă lăsată aprinsă pentru bătrână. Cert este că, la pătrunderea pompierilor în locuință, nonagenara era deja decedată, în timp ce fiica ei se afla în stop cardio-respirator.

Paramedicii SMURD au scos-o imediat pe casa scării și au început manevrele de resuscitare. Pentru că avea puls, femeia a fost preluată de o ambulanță SAJ și dusă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.

Din cauza fumului care inundase casa scării, mai mulți locatari ai blocului I1 B și-au părăsit locuințele până la venirea pompierilor. În jurul orei 02:30, situația a revenit la normal.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Toată stima și respectul pentru ecipajele SMURD care contribuie la salvarea de vieți, dar reporterii ar trebui înainte să publice un articol să se informeze mai bine. În momentul de față echipajele SMURD din județul Buzău nu au nici competența și nici priceperea necesară pentru a resuscita cu succes un stop cardio – respirator. Cu siguranță pacienta a fost resuscitată de echipajul de pe ambulanță care ulterior a transportat pacienta la spital. Deci nu a fost preluată cu puls după o resuscitare cu succes pe care o atribuiți echipajului SMURD. Acest echipaj a făcut cel mult manevre de prim ajutor până la sosirea echipajului cu personal pregătit și cu competență necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button