AdministrațiePoliticăȘtirile zilei

Încep jocurile de culise pentru președinția Consiliului Județean. Cine va fi noul șef de pe B-dul Bălcescu

Respingerea de către magistrați a contestației în anulare formulate de Cristi Bîgiu va duce, zilele următoare, la suspendarea acestuia din funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Principalele forțe politice din județ, PSD și PNL,  propun fiecare câte un vicepreședinte care să ia loc, până la alegerile anticipate, pe scaunul lui Bîgiu.
Dacă încă mai existau îndoieli în privința mandatului de președinte al CJ Buzău al lui Cristi Bîgiu, magistrații Curții de Apel au spulberat luni orice bănuială în ceea ce privește șefia instituției de pe B-dul Bălcescu. Cristi Bîgiu rămâne în arest, drept Necunoscut CJpentru care, în perioada imediat următoare, Prefecturii i se va comunica faptul că decizia arestării rămâne definitivă și va trebui să comunice suspendarea de drept a mandatului.
Așa se face că, în 48 de ore de la primirea comunicării de către Instituția Prefectului, aceasta este obligată să formuleze o adresă către Consiliul Județean, în care să anunțe că, oficial, Cristi Bîgiu este suspendat din funcția pe care o deținea, din iunie 2012, în instituția care administrează județul Buzău.
Acest demers va da undă verde consilierilor județeni care, începând din acest moment, au libertatea de a se reuni într-o ședință extraordinară, în care să-și voteze președintele interimar al Consiliului, până la eventualele alegeri anticipate.
Astfel, în cursa pentru șefia CJ Buzău, vor intra cei doi vicepreședinți în exercițiu: Petre Emanoi Neagu, din partea majorității PSD+PLR și Cristinel Romanescu, din partea opoziției reprezentate de PNL-ul lărgit.
Alegerea președintelui interimar se va desfășura prin vot secret, aspect care duce cu gândul la un lung șir de jocuri de culise ce vor începe în perioada imediat următoare. Ambii candidați pot fi propulsați în prima funcție din județ, însă numai unul dintre aceștia are avantajul majorității aleșilor.
Indiferent de decizia consilierilor județeni, instituția de pe Bulevardul Bălcescu poartă încă asupra sa amprenta faptelor președintelui suspendat, Cristi Bîgiu, arestat luna aceasta pentru fapte de corupție.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button