Educaţie

Încep SIMULĂRILE: Directorii de școli-centre de examen, băgați mâine în ședință!

 

Elevii de clasa a VIII-a din Buzău și din toată țara intră  in febra simularilor la evaluarea natională. Astfel, incepand din 18 geta-burduceafebruarie, simularea evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a din anul scolar 2013-2014 va incepe cu proba scrisa la Limba si literatura romana, urmata pe 19 februarie de simularea la Matematica, iar pe 20 februarie de cea la Limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.

Printr-un anunț postat pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean  Buzău, conducerea instituției buzoiene îi convoacă în ședință pe toți directorii școlilor care vor fi centre de examen.

La întrunirea de sâmbătă, 15 februarie 2014, care va avea loc la C.N. ”Mihai Eminescu”, directorii vor primi ultimele directive în ceea ce privește metodologia de desfășurare a simulării examenelor de Evaluare Națională:elevi

”Simulările au rolul de a-i familiariza pe elevi cu atmosfera de examen și cu tipologia subiectelor, fiind totodată un bun instrument de verificare a cunoștințelor dobândite până în acest moment”, a declarat pentru ZIUA DE BUZĂU  inspectorul școlar general, Geta Burducea.

Rezultatele simularilor la evaluarea natională vor fi afisate în data de 7 martie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

  •  În premieră, incepand din acest an, se organizeaza simulări si pentru elevii de clasa a XI-a.

 Ministerul Educatiei Nationale a stabilit ca simularea examenului de bacalaureat din anul scolar 2013-2014 să se desfasoare in zilele de  3, 4, 5 si 7 martie . Pentru prima dată, elevii de clasa a XI-a vor participa și ei la simularea examenului de bacalaureat.
”Elevii de clasa a XI-a, care vor simula pentru prima data bacalaureatul, vor sustine doar doua probe: română si matematică sau istorie”, a explicat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close