Administrație Știrile zilei

Începe asfaltarea drumurilor din nordul județului

Veste bună pentru buzoieni. După o lungă așteptare, autoritățile județului anunță că vor demara lucrările de reabilitare a drumului ce leagă comunele Vintilă Vodă, Sărulești si Bisoca. Tot anul acesta se va moderniza și drumul județean dintre localitățile Cozieni și Brăești.

Consiliul Județean are în derulare mai multe proiecte de reabilitare ce vizează infrastructura rutieră a județului. Cea mai importantă lucrare este cea de reabilitare a DJ 203K, șosea modernizată din fonduri europene.

Lucrări la fel de ample sunt anunțate însă și pe drumurile județene din nordul Buzăului, reabilitarea urmând a fi realizară cu bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Cel mai important obiectiv care va fi asfaltat începând din toamnă, dar și cea mai mare provocare, este șoseaua care leagă comunele Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca. Este vorba de 24,5 kilometri de drum, într-o zonă deluroasă, plină de pante, rampe și curbe, uneori pe un sol predispus alunecărilor de teren.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 74 milioane de lei, bani alocați de Guvernul României. Consiliul Județean Buzău va încerca să mute proiectul pe fonduri europene, cu banii economisiți urmând să fie modernizate alte obiective.

Un alt drum județean care va fi reabilitat în acest an este cel care leagă localitățile Cozieni și Brăești, tronson lung de 15 kilometri.

Anul acesta este prevăzută finalizarea lucrărilor de reabilitare a DJ 203 K, tronsonul Buzău – Vintilă Vodă. Astfel, spre finalul anului viitor, șoferii s-ar putea deplasa din municipiul Buzău până la Bisoca pe un drum reabilitat complet.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

Click aici pentru a adăuga un comentariu

  • Buna ziua dar BERCA pana la chiili când ca ne rupe masinile nu sa mișcat nimica de ani păcat ca avem si vulcani pe această ruta

  • Se toarna toate straturile necesare? Nu de alta, dar daca se toarna doar cel final, nu o sa reziste mult mai ales ca se fac defrisari in masa in Bisoca si oricum vad ca nimeni nu face nimic. Masinile de mare tonaj vor distruge rapid drumul

Statistici T5