CORONAVIRUS

Începe calvarul | Un sens de mers al podului de la Mărăcineni, închis pentru opt luni

Veștile bune vin la pachet cu cele proaste. La sfârșitul acestei luni, încep mult așteptatele lucrări la podul de la Mărăcineni. Totodată, va începe și aglomerația, deoarece sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău va fi închis pentru opt luni. Anunțul a fost făcut de oficialii CNAIR, care au spus că licitația pentru desemnarea constructorului se desfășoară fără probleme.

Anunțul vine la câteva zile după ce prefectul județului, Carmen Ichim, a declarat că lucrările le vor fi întârziate din cauza contestațiilor la procedura de licitație. Compania Națională de  Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat însă că reabilitarea podului va începe totuși la sfârșitul lunii lunii august, iar durata lurărilor este de 8 luni.

Carosabilul de pe pod este plin de găuri.

„În data de 20 iulie s-au deschis ofertele pentru podul de la Mărăcineni. În acest moment ne aflăm în faza de evaluare, care are ca termen limită 15 august. Trebuie să precizăm că a fost depusă o singură ofertă pentru acest proiect. Trebuie să precizez şi că, după semnarea contractului se va da ordinul de începere a lucrărilor, iar lucrările vor dura opt luni de zile.”, a declarat purtătorul de cuvînt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Timp de opt luni, întregul trafic dintre capitală și Moldova va fi preluat de celălalt sens de mers al podului, Buzău-Râmnicu Sărat. În toată această perioadă se vor reface structurile metalice și vor fi consolidați stâlpii de beton, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 5 milioane de lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

5 comentarii

  1. Cele 8 luni se vor transforms usor in ani… Lucru romanesc, in loc sa se inceapa lucrarile in primavara ca pana la venirea ierni lucrarea sa fie gata , la noi se incep lucrarile la sfarsitul veri sa avem scuze daca se depaseste termenul lucrari.
    Felicitari pentru buna organizare.

  2. Dureaza minim opt luni.La viteza cu care se lucreaza la noi sa fim multumiti daca e gata in toamna anului viitor.

  3. Daca podul de la Vadu-Pasii ar fi fost facut situatia(aglomeratia) ar fi fost mult mai usoara. Cred ca acel pod de la Vadu -Pasii v a fi gata „La sfantu asteapta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button