Știrile zilei

Începe festivalul Toamna Buzoiană

În perioada 18-25 septembrie, Primăria municipiului Buzău și Direcţia Agricolă organizează o nouă ediţie a Târgului Toamna Buzoiană, care se va desfășura în spaţiul în care are loc Târgul Drăgaica.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Constantin Toma, care a organizat, marţi, o conferință de presă la care i-a avut alături pe viceprimarul Oana Matache, pe directorul Centrului Cultural ,,Alexandru Marghiloman”, Florina Diana Potîrniche, şi pe directorul Direcţiei Agricole Buzău, Cosmin Florea. Potrivit organizatorilor, au fost lansate invitații și s-au primit confirmări de participare la târg de la peste 100 de producători de legume, fructe și produse tradiţionale.

„Avem multe restricții, pe care, bineînțeles că le vom respecta și pe această cale vă anunț că vom lua toate măsurile, împreună şi cu organele descentralizate ale statului, pentru că ați văzut, din primăvară și în vară și în continuare, avem multe evenimente la Buzău, iar Târgul Toamna Buzoiană este în primul rând un eveniment cultural, dar și un eveniment economic. După cum știți, este o expoziție cu vânzare a produselor buzoienilor din tot județul Buzău. Sunt invitați şi meşterii populari şi, bineânţeles, artişti mai mici sau mai mari din Buzău, consacrați, de la nivel național și, nu pot să spun cuvântul internațional, pentru că vorbim de Lăutarii de la Chişinău și de maestrul Botgros, deși și basarabenii și artiștii din Ucraina vor fi reprezentați aici.”

În cele opt zile de festival, producători din tot judeţul, agricultori, grădinari, apicultori și crescători de păsări şi de animale, dar şi meşteri populari, vor oferi vizitatorilor cele mai bune produse, la preţuri de primă mână.

Grătarele cu mici, cârnaţi sau fripturi, împreună cu muzica populară adevărată și cu halbele de bere ori cu cănile de must proaspăt, vor întregi atmosfera de sărbătoare și va oferi buzoienilor, pe lângă sacoșile pline cu roadele toamnei, un nou prilej de distracţie.

Nu vor lipsi muzica și voia bună. În fiecare seară vor fi susținute concerte de muzică populară de cea mai bună calitate. Taraful de la Clejani, Sofia Vicoveanca, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Orchestra Lăutarii în frunte cu maestrul Nicolae Botgros sunt doar cîteva dintre numele care au confirmat prezenţa la eveniment pentru a susține concerte.

Intrarea va fi liberă şi gratuită, singura măsură pe care trebuie să o repsecte vizitatorii fiind purtarea măștii.

Printre invitați se află și fostul ministrul al Agriculturii, Petre Daea care, de câțiva ani, nu lipsește de la niciun debut de ediție a târgului respectiv, de unde îşi cumpără gemuri, băuturi naturale, fructe și miere de albine.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button