Administrație

A început măcelul împotriva câinilor maidanezi. La Buzău, 37 de CÂINI au fost răpuși în câteva zile

Veste tristă pentru iubitorii de animale, fie ele și câini maidanezi. În doar câteva zile de la intrarea în vigoare a Legii Ionuț, care permite eutanasierea câinilor fără stăpân din padocuri, la Buzău au fost răpUși de seringile cu soluție letală nu mai puțin de 37 de câini.P1080583

Reprezentanții adăpostului de pe strada Horticolei spun că nu au altceva de făcut decât să respecte legea:

„În ceea ce privește legea recent intrată în vigoare,  noi ne-am conformat, astfel că, toți câinii care au depășit termenul de 14 zile în padoc și nu au fost revendicați sau adoptați, vor fi eutanasiați. (…). Până la acest moment, 37 de câini fără stăpân au fost eutanasiați, în prezent aflându-se sub îngrijirea noastră alte  67 de animăluțe”, a declarat pentru Ziua de Buzău medicul Emil Paraschiv, responsabilul cu asistența sanitar-veterinară din adăpost.

Referitor la procedura aplicată câinilor care au depășit termenul de 14 zile în padoc, , același medic ne-a relatat pe scurt modul în care sunt eutanasiați cățeii:

Mai întâi, câinii sunt tranchilizați, pentru ca, în a doua etapă, aceștia să fie anesteziați. În această fază, animăluțele nu mai simt nimic, stareaimages lor fiind similară unei come.

Etapa finală a eutanasierii culminează cu injectarea soluției letale.

Reprezentanții nu au altă soluție decât respectarea și aplicarea legii, însă fac apel la iubitorii de patrupede care doresc să salveze viața acestor animale. Ei pot adopta un câine, sau pot îngriji la distanță un animal aflat în adăpost, salvând astfel viața celui mai bun prieten al omului.

Procedura e simplă.  Oricine poate îngriji la distanță un câine, plătind 2.9 lei/zi pentru întreținerea unui patruped în padocul de pe Horticolei.

Cererile de adopție se completează la adăpost, iar buzoienii interesați să îngrijească un câine la distanță se pot adresa Serviciului Tehnic din Primărie.

 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

4 comentarii

  1. 3 lei pe zi? 60 lei pe luna? Cat e alocatia pentru un copil prescolar? Ne-am invatat sa criticam si atat. Criticati oamenii care au lasat liberi pe strazi sute de caini in urma cu 20 ani, din cauza aceasta s-a ajuns in situatia asta! Daca te ataca o haita de lupi in padure e vina ta ca ai intrat pe teritoriul lor, insa nu se poate spune acelasi lucru despre o haita de caini fara stapan. Vrei un caine, i-l cumperi si i-l tii in casa, dar sa spui ca este o lege inumana, eu spun „ia acasa tu 5 caini si intretine-i”! Daca nu s-a luat o masura atunci, la inceputurile eliberarii pe strazi a cainilor, macar a fost luata o masura acum! Cine crede ca e inuman sa eutanasiezi un caine conform legii, ii transmit sa se plimbe prin cartierele pline de patrupede, intr-o seara in perioada de imperechere! Sunteti impotriva? Veniti cu o propunere! Ii exportam in Tailanda sau la nemti!

  2. LEGEA NU OBLIGA PE NIMENI SA UCIDA CATEII, DE CE DEZINFORMEAZA MEDICUL BINE CUNOSCUT CU CONTRACTELE CU PRIMARIA ,CARE ACHIZITIONEAZA DE LA FARMACIILE LUI HRANA PENTRU ANIMALE ,ASFEL INGROSIND CONTURILE ACESTUI MASACRATOR DE CIINI, IN MOD MAI PUTIN LEGAL , INCA ODATA SA LAMURIM ,LEGEA NU OBLIGA LA UCIDEREA CIINILOR , DOAR LE DA DREPTUL , ASTA NU INSEAMNA CU NU POATE TINE IN VIATA ACESTI CATEI ,ASA ZIS DOCTORUL ADAPOSTULUI .POT SPUNE CA VARA TRECUTA AM VIZITAT ACEL ADAPOST SI AM POZE CU CATEI MORTI IN CUSTI TRATATI SI INGRIJITI DE ADMINISTRATORUL ADAPOSTULUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close