EducaţieȘtirile zilei

NEVEROSIMIL: Au sosit calificativele celor trei inspectori școlari generali

Scandalul calificativelor de la Inspectoratul Școlar Județean Buzău continuă. După ce recunoscuse, în primă fază, că au existat vicii de procedură în evaluarea șefelor IȘJ Buzău și că va căuta vinovații, Ministerul Educației a retransmis calificativele celor trei inspectoare școlare generale. Stupefacție totală însă, deoarece calificativele sunt din nou nesatisfăcătoare, ceea ce echivalează cu demiterea întregii conduceri a IȘJ.

Plicurile cu ultimele evaluări ale celor trei inspectori școlari buzoieni ar fi ajuns ieri, după ce aceștia au contestat primele rezultate apărute în luna februarie. Atunci, inspectorii generali școlari din 13 județe au contestat evaluările, motivând că nu s-a respectat procedura.

„Da, așa este. Am aflat că în urma contestației depuse de noi, au stabilit că merităm tot calificativul „nesatisfăcător” toate trei. Hârtia încă nu a ajuns la noi la Inspectoratul Școlar. O așteptăm și vedem ce vom face”, a declarat Florina Stoian pentru Opinia Buzău.

În schimb șefa IȘJ, Florina Stoian spune că a semnat, împreună cu adjuncta Daniela Palcău și alți șefi din 10 inspectorate școlare, o plângere comună la DNA, îndreptată împotriva a șase funcționari din Ministerul Educației și a unui secretar de stat, acuzați de șefii de inspectorate de abuz în serviciu, fals și uz de fals.

În această situație, rămâne de văzut dacă noile calificative vin ca urmare a plângerii la DNA sau fuseseră deja stabilite înainte ca cele două șefe din IȘJ să fi semnat plângerea.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close