Din Buzău

Îngrijorare, la Pătârlagele | Mesaj de ultimă oră al primarului!

Focarul de coronavirus izbucnit la Spitalul „Sfântul Sava” din orașul Pătârlagele se extinde alarmant. Primarul Ion Gherghiceanu a transmis un mesaj prin intermediul paginii sale de socializare, prin care îi îndeamnă pe localnici să respecte regulile de igienă și distanțare.

Dacă luni erau 10 cazuri de COVID-19, marți s-a ajuns la 20 de bolnavi la Spitalul „Sfântul Sava” din Pătârlegele. Paisprezece dintre persoanele depistate pozitive provin din rândul pacienților care sunt bolnavi aflați în fază terminală de boală, iar ceilalți 6 sunt din rândul personalului medical. Având în vedere că pacienții din această secție au deja boli grave și erau internați aici  doar pentru a le fi ameliorate simptomele, e din ce în ce mai evident că lucrurile pot deveni dramatice.

Ieri, primarul orașului a transmis un mesaj către toți locuitorii, iar astăzi a revenit cu un mesaj prin care face apel la respectarea regulilor:

„Dragi locuitori din Pătârlagele,
Iată-ne în fața unei situații pe care am fi dorit s-o evităm: a fost confirmat primul focar de coronavirus la noi în localitate. Douăzeci de persoane de la Spitalul Sfântul Sava au primit rezultate pozitive, în urma testărilor făcute la sfârșitul săptămânii trecute.
Cazurile au fost izolate, s-a dezinfectat spațiul și este în curs o anchetă epidemiologică.
Mă văd nevoit să fac apel din nou la dumneavoastră: respectarea regulilor de bază e singura care ne poate proteja în fața noului coronavirus. Nu uitați: purtați mască, spălați-vă pe mâini cât mai des și încercați să păstrați distanța.
Traversăm vremuri urâte, dar sunt sigur că prin adoptarea unor obiceiuri zilnice, putem depăși mai ușor perioada aceasta. (…)Multă sănătate și aveți grijă de voi!”, a scris, ieri, primarul orașului Pătârlagele.

Astăzi, edilul a revenit cu următorul anunț:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button