Administrație

INSPECTORATUL PENTRU CALITATEA SEMINȚELOR ȘI MATERIALULUI SĂDITOR Buzău, salvat de la desființare

Problema ITCSMT Buzău, propus pentru desființare prin legea care prevede reorganizarea Ministerului Agriculturii şi itcsmsDezvoltării Rurale pare să-și fi găsit rezolvarea.

Președintele Traian Băsescu a respins legea care desființa cele 30 de inspectorate teritoriale din țară, cerând Parlamentului reexaminarea proiectului legislativ  care prevede măsuri de reformă la MADR.

Mai exact, Traian Băsescu nu este de acord cu articolul 8, alineatul (1) din legiea transmisă spre promulgare, care prevede  reorganizarea inspectoratelor teritoriale pentru calitatea seminţelor şi a materialului săditor, care se desfiinţează ca urmare a comasării prin fuziune şi prin preluarea activităţii Inspecţiei Naţionale pentru Calitatea Seminţelor de la Direcţia Inspecţii din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”.

Inspectoratul de la Buzău, ca și celelalte unități de acest fel din țară, funcţionează ca instituţii publice cu personalitate juridică şi  deţine itcsmslaboratoare acreditate şi reacreditate pentru eşantionarea loturilor de seminţe şi efectuarea testelor de calitate necesare certificării oficiale a seminţelor şi materialului săditor, recunoscute la nivel european.

Prin desființarea și reorganizarea acestor instituții, , țara noastră va pierde acreditările laboratoarelor de testare a seminţelor şi, implicit, cheltuielile bugetare vor crește, se mai arată în cererea șefului statului.

În ultimii, ITCSMT Buzău s-a clasat în primele locuri din țară  la productia de seminte, ocupând pozitii fruntașe și la veniturile încasate.

În 2013, instituția condusă de Constantin Feraru a avut un buget de 500.000 lei.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close