Știrile zilei

Intervenție în regim de urgență, la Mărăcineni! (foto)

Autoritățile din Mărăcineni au demarat lucrările de deviere a cursului râului Câlnău, după ce o surpare amenința să înghită șase locuințe și o parte a cimitirului parohiei din localitate. 

Situația de la Mărăcineni a ajuns în atenția reprezentanților Prefecturii, care, pe 15 octombrie, au convocat ședința Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgență. În cadrul întâlnirii a fost abordat și subiectul eroziunii de la Mărăcineni, unde apa Câlnăului a ros malul drept până la câțiva metri de case și de un cimitir cu peste 700 de morminte.

Pentru că în discuție erau viețile oamenilor, dar și o parte a cimitirului parohial Mărăcineni II, autoritățile nu au stat pe gânduri și au dispus efectuarea, în regim de urgență a unor lucrări de calibrare a albiei râului.

În zona afectată se află și un stâlp de înaltă tensiune, ce asigura rețeaua de alimentare cu energie electrica a zonei Vadu Pașii, dar și mai departe, către Râmnicu Sărat.

Astăzi, reprezentanții Primăriei Mărăcineni au postat pe pagina oficială de Facebook o serie de fotografii cu aspect din timpul lucrărilor, însoțite de un mesaj:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button