Știrile zilei

Intervenție în regim de urgență, la Mărăcineni! (foto)

Autoritățile din Mărăcineni au demarat lucrările de deviere a cursului râului Câlnău, după ce o surpare amenința să înghită șase locuințe și o parte a cimitirului parohiei din localitate. 

Situația de la Mărăcineni a ajuns în atenția reprezentanților Prefecturii, care, pe 15 octombrie, au convocat ședința Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgență. În cadrul întâlnirii a fost abordat și subiectul eroziunii de la Mărăcineni, unde apa Câlnăului a ros malul drept până la câțiva metri de case și de un cimitir cu peste 700 de morminte.

Pentru că în discuție erau viețile oamenilor, dar și o parte a cimitirului parohial Mărăcineni II, autoritățile nu au stat pe gânduri și au dispus efectuarea, în regim de urgență a unor lucrări de calibrare a albiei râului.

În zona afectată se află și un stâlp de înaltă tensiune, ce asigura rețeaua de alimentare cu energie electrica a zonei Vadu Pașii, dar și mai departe, către Râmnicu Sărat.

Astăzi, reprezentanții Primăriei Mărăcineni au postat pe pagina oficială de Facebook o serie de fotografii cu aspect din timpul lucrărilor, însoțite de un mesaj:

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5