ARTICOLUL ZILEI

Intervenție la Pedagogic, după ce o vulpe a intrat în curtea școlii

UPDATE: Inspectoratul de Jandarmi Județean a confirmat informația, precizând că animalul a fost prins: „Astăzi, în jurul orei 12.00, am fost sesizați de faptul că în curtea unui liceu din municipiul Buzău se afla o vulpe. La locul indicat s- au deplasat imediat o echipă de jandarmi, o echipă de la ecarisaj și o ambulanță SMURD.
În cele din urmă, animalul a fost prins și preluat de personalul de la ecarisaj.”


ȘTIREA INIȚIALĂ: Mai multe echipaje de jandarmi, pompieri și poliție locală au fost trimise astăzi, la prânz, la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău, după ce în curte a fost semnalată prezența unei vulpi.

Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii despre acest caz, însă este clar că animalul, care a mai fost văzut în oraș și ieri, a ajuns în curtea școlii.

Se pare că, între timp, vulpea ar fi ieșit din școală, fiind văzută ultima dată în zona patiseriei „Luca” de pe Bulevardul Unirii.

Misiunea i-a aparținut Jandarmeriei buzoiene, însă în sprijin au venit și echipaje ale ISU Buzău și ale Poliției Locale.

Până la sosirea echipajelor, vulpea a ieșit din curte.

La ora difuzării acestei știri, jandarmii și pompierii încă se aflau în zonă.

Vupea roșcată, un animal de talie mult mai mica decat lupul, poate fi extrem de periculoasă, mai ales din cauza faptului că poate răspândi câteva boli foarte grave, printre care și rabia. Pot fi afectate în special mamiferele cu care vulpile intră în contact direct, dar boala poate fi transmisă și omului fie direct prin mușcătură, fie prin intermediul păsărilor din ogradă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!