EconomicȘtirile zilei

Interviu cu Anda Antohe, managerul hotelului Pietroasa

Anda Antohe: „Avem anunțuri de recrutare de 6 luni, în mod constant”

Un interviu cu managerul celui mai mare hotel din Buzău scoate la iveală o problemă acută a pieței muncii de la noi. Într-un interviu acordat Șansa News, Anda Antohe vorbește despre efectele cumplite ale pandemiei asupra industriei HoReCa, dar și despre criza forței de muncă.

În materialul publicat recent de jurnaliștii Șansa, managerul Hotel Pietroasa realizează radiografia fidelă a unui sector economic îngenuncheat de pandemie. Efectele vor fi pe termen lung, chiar dacă statul a încercat să vină în sprijinul firmelor afectate:

Ceea ce ne-a fost foarte greu a fost, pe lângă pierderile financiare, faptul că am pierdut și foarte mulți angajați, să supraviețuiești cu un buget lunar de 75 la sută nu e plăcut pentru nimeni. Noi în această perioadă am supraviețuit datorită investițiilor trecute și economiilor personale”.

Pierderile  înregistrate din cauza pandemiei de coronavirus au determinat-o, anul trecut, să-și trimită parte din angajați în șomaj tehnic. Ulterior, oamenii și-au găsit alte locuri de muncă iar acum compania se chinuie să găsească angajați pentru a face față evenimentelor:

”Cred că e cea mai mare problemă cu care se confruntă acest domeniu, în acest moment.  Mulți angajați au făcut reconversie profesională, au găsit alte locuri de muncă, noi i-am păstrat pe cei care rămas alături de noi, dar acum, lumea e dornică să iasă, sunt foarte deschiși la evenimente și cumva avem nevoie de aport de personal, ceea ce nu se poate realiza. Mulți s-au îndreptat către alte domenii, alții au plecat din țară. Avem anunțuri de recrutare de 6 luni, în mod constant”

Citește întregul interviu AICI.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button