EducaţieȘtirile zilei

Interviu cu Andreea Nica, buzoianca de zece la Bac

Andreea Nica este unul dintre cei trei elevi ai prestigiosului Colegiu Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” care au reușit rezultatul perfect la examenul de Bacalaureat. Adolescenta spune că obținerea mediei 10 la examenul maturității nu e tocmai simplă, dar nici imposibilă.

Mai mult decât atât, Andreei nu îi surâde ideea continuării studiilor în străinătate, vrând să meargă la Politehnică.

„Reporter Buzoian” a stat de vorbă cu tânăra care a avut medii mari la sfârşitul fiecărui an de studiu, însă nu a fost niciodată prima din școală. Reţeta succesului său a fost pregătirea constantă la fiecare materie şi seriozitatea cu care a abordat fiecare situație în parte.

R: În primul rând, felicitări pentru rezultat! Cât de greu este să obții zece la Bacalaureat?

Andreea Nica: Consider ca notele pe care le poate obtine un elev la examenul de bacalaureat sunt in directa legatura cu munca depusa pe parcusul celor 4 ani de liceu. Atata timp cat ritmul de invatare este constant, iar cunostintele sunt acumulate progresiv, obtinerea unei note foarte mari este destul de simpla. Cand se pune problema insa de nota 10, apar mai multi factori care trebuie luati in calcul, cum ar fi concentrarea din momentul examenului, modul cum ne gestionam emotiile etc. Din perspectiva aceasta, sa obtii 10 curat nu e tocmai usor.

R:  Ce profil ai absolvit?

Am absolvit profilul mate-info bilingv la Colegiul National „B.P.Hasdeu”.

R: Ce facultate vrei să urmezi?

Vreau sa urmez cursurile Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucuresti.

R: Ce a însemnat pentru tine să fii hasdeian?

Purtand uniforma Hasdeului, am simtit mereu o mandrie sincera si nevinovata. Sa fii hasdeian inseamna sa fii increzator in propriile forte, sa ai constiinta ca poti reusi, sa stii ca ti s-a oferit minunata sansa de a intalni oameni, colegi si profesori, care te-au marcat profund si de la care ai invatat cum sa te gasesti tu, pe tine.

R:  Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat în Hasdeu?

Toate lucrurile invatate sunt deopotriva importante. Am invatat sa fiu perseverenta, sa nu ma dau batuta, sa fiu increzatoare, sa fiu intotdeauna deschisa catre lucruri noi, sa am curaj, sa privesc lucrurile din mai multe perspective.

R: Unde greșește România la ora actuală de îi pleacă din ce în ce mai mulți tineri valoroși?

Cred ca lipsa de oportunitati in anumite domenii este un factor destul de important in alegerea tinerilor de a parasi tara.

R: Un sfat pentru colegii care rămân în Hasdeu:

Sa se implice in cat mai multe proiecte, sa-si urmeze pasiunile, se se caute pe ei insisi, sa se descopere, se se inconjoare de oameni care sa ii imbogatească.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close