AdministrațiePoliticăȘtirile zilei

INTERVIU cu primarul Constantin Toma la trei luni de la preluarea mandatului: „Sunt pus sub presiune în permanență”

La trei luni de la învestirea în funcția de primar, pe fondul tensiunilor crescânde în administrația locală, Reporter Buzoian a solicitat și a obținut un interviu cu edilul Constantin Toma. În materialul prezentat mai jos, buzoienii pot afla ultimele evoluții de la Palatul Comunal și din PSD direct de la primul gospodar al Buzăului, în cadrul unui maraton Q&A sincer și imparțial.

Reporter: Încă din primele luni de mandat ați întâmpinat opoziție din partea unor oameni din PSD. Există, la acest moment, un conflict în partid generat de noua politică adoptată la Primărie?

Constantin Toma: „Nu cred că există un conflict în partid generat de noua politică dusă de primarul Constantin Toma. Cred că PSD este în plină reconstrucție pentru a fi pe așteptarea buzoienilor, a marii majorități a buzoienilor.

Am creat mari așteptări în rândul oamenilor și sunt convins că și marea majoritate a membrilor PSD se află de partea mea. Este adevărat însă că mai sunt și câțiva membri de partid care sunt deranjați, dar cred că se vor obișnui cu noua atitudine, respectiv de a face tot ceea ce este omenește posibil pentru a schimba în bine soarta Buzăului.”

R: Cum le răspundeți celor care vă acuză că ați adoptat la Primărie o politică liberală?

Constantin Toma: „Nu este o politică liberală, ci este o politică de supraviețuire. Nefiind bani, încerci să faci economii și să aduci cât mai multe venituri la Primărie. Sicer să fiu, nici măcar politică social-democrată nu pot face, pentru că nu pot împărți sărăcie..”

R: Se va schimba politica Primăriei vizavi de sport începând cu noul an bugetar?

Constantin Toma: „Țin să vă mărturisesc că iubesc sportul, iubesc mișcarea și doresc, începând de anul viitor, să se simtă o înnoire adevărată în mișcarea sportivă buzoiană. Vom aloca însă banii numai pe proiecte concrete și în funcție de performanțele obținute. Oricum, va fi un control la sânge al fiecărui bănuț cheltuit și în acest domeniu.”

R: Există o parte a societății care condamnă politica de austeritate. Dacă ea va avea totuși rezultate, cum vor simți efectiv buzoienii oprirea robineților risipei?

Constantin Toma: „Nu este vorba de austeritate. Pur și simplu bugetul pe acest an a fost depășit și s-a intrat cu o datorie imensă din anii trecuți. Acționez doar să supraviețuim și puținul ban câștigat îl folosim cât mai eficient. Dacă observați, fac multe lucruri care nu necesită bani sau care necesită foarte puțini bani.”

R: V-ați simțit amenințat în vreun fel după ce ați luat anumite decizii cum ar fi evacuarea tarabelor sau ofensiva împotriva Companiei de Apă?

Constantin Toma: „Da, sunt pus sub presiune în permanență, dar sunt convins că voi reuși având marea masă a buzoienilor și a membrilor PSD de partea mea. ”

R: Ați discutat vreodată cu domnul Tescaru despre problema Companiei de Apă? În ce condiții ați fi dispus să îl păstrați ca manager?

Constantin Toma: „Domnul Tescaru a condus și conduce o campanie de amenințare a persoanei mele și sper ca până la urmă cei care îl susțin să-și dea seama că acest om pus politic la Compania de Apă este dușmanul tuturor buzoienilor atât din oraș, cât și din județ.

Acest om sfidează pe fiecare buzoian atât prin calitatea apei, cât și prin costurile ei, datorate, în primul rând, salariilor imense de peste 180 de milioane de lei vechi, pe care le încasează și el, dar și mulți dintre acoliții lui.”

R: Deja problema concedierii polițiștilor locali a căpătat o nuanță dramatică. V-ați gândit și la componenta socială pe care o are concedierea acestor oameni?

Constantin Toma: „Bineînțeles. Am discutat și cu firmele de pază, și cu polițiștii locali. Sunt convins că poate exista o înțelegere pentru a continua activitatea profesională a oamenilor disponibilizați. Deciziile Curții de Conturi sunt însă obligatorii pentru mine, ca primar, și le voi respecta.”

R: Ați afirmat și în campania electorală că vă interesează mai mult administrația și foarte puțin politica. Vă veți implica în campania electorală pentru alegerile parlamentare din toamnă?

Constantin Toma: „Sigur că mă voi implica în campania electorală pentru alegerile generale din 11 decembrie de partea partidului meu. Sunt membru PSD și am câștigat alegerile susținut de cel mai puternic partid din România și din Buzău.

Aș fi mândru dacă aș putea ajuta pentru că sunt convins că, dacă vom avea o echipă puternică de parlamentari la București, va fi mult mai bine și pentru mine, ca primar al Buzăului, dar și pentru restul primarilor PSD din județ pentru a ne pune proiectele în aplicare.”

Interviu consemnat de Cosmin Șontică.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Bravo domnule primar! Simțim că avem în frunte un gospodar. Pentru copiii nostri, vă rugăm, ucideți corupția si hoția. Toată aprecierea mea. Jos pălăria!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button