EconomicȘtirile zilei

Interviu cu responsabilul proiectului „TURISM-PERFORM, Competitivitate în turism prin resurse umane performante”

Miercuri, 25 iulie 2018, la Hotel Pietroasa din municipiul Buzău a avut loc conferința de lansare a proiectului „TURISM-PERFORM COMPETITIVITATE ÎN TURISM PRIN RESURSE UMANE PERFORMANTE”.

 În contextul în care, potrivit specialiștilor din industria de profil turismul ar putea avea un rol important în economia țării, dacă s-ar face investiții substanțiale sau s-ar crea  strategiile de promovare, o firmă din Brașov își propune prin acest proiect să crească calitatea serviciilor din domeniul hotelier. La eveniment au luat parte reprezentanți din domeniul hotelier din toată regiunea de sud-est a țării. La sfârșitul unei prezentări detaliate a obiectivelor proiectului am stat de vorbă cu Oprea Irinel, responsabil de proiect, care a fost de acord sa ne răspundă la câteva întrebari:

R: Ce își propune proiectul „TURISM-PERFORM Competitivitate în turism prin reseurse umane performante”?

Irinel Oprea: Până în aprilie 2019, urmărim îmbunătățirea competențelor și creșterea performanțelor profesionale pentru 510 persoane, în scopul creșterii șanselor de dezvoltare sustenabilă și a gradului de adaptabilitate a activității la dinamica sectorului economic cu potențial competitiv, turism și ecoturism în regiunea Sud-Est.

R: Cui se dresează proiectul?

Grupul țintă vizat cuprinde 510 persoane: manageri, antreprenori și angajați în departamentele de Resurse umane din întreprinderi care au ca principală activitate turismul.

R: Cum ați ales Buzău pentru lansarea proiectului?

Proiectul vizează șase județe din regiunea de Sud-Est: Constanța, Tulcea, Buzău, Brăila, Galați și Vrancea. Buzăul a fost ales datorită poziției geografice, fiind situat în centru regiunii și, totodată, datorită apropierii de Brașov, unde se desfășoară un proiect similar.

R: Ce aduce nou acest proiect?

O.I.: Este primul proiect în care se va lucra cu echipa managerială a unităților de turism și cred că acesta constituie un plus.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close