Economic Știrile zilei

Interviu cu responsabilul proiectului „TURISM-PERFORM, Competitivitate în turism prin resurse umane performante”

Miercuri, 25 iulie 2018, la Hotel Pietroasa din municipiul Buzău a avut loc conferința de lansare a proiectului „TURISM-PERFORM COMPETITIVITATE ÎN TURISM PRIN RESURSE UMANE PERFORMANTE”.

 În contextul în care, potrivit specialiștilor din industria de profil turismul ar putea avea un rol important în economia țării, dacă s-ar face investiții substanțiale sau s-ar crea  strategiile de promovare, o firmă din Brașov își propune prin acest proiect să crească calitatea serviciilor din domeniul hotelier. La eveniment au luat parte reprezentanți din domeniul hotelier din toată regiunea de sud-est a țării. La sfârșitul unei prezentări detaliate a obiectivelor proiectului am stat de vorbă cu Oprea Irinel, responsabil de proiect, care a fost de acord sa ne răspundă la câteva întrebari:

R: Ce își propune proiectul „TURISM-PERFORM Competitivitate în turism prin reseurse umane performante”?

Irinel Oprea: Până în aprilie 2019, urmărim îmbunătățirea competențelor și creșterea performanțelor profesionale pentru 510 persoane, în scopul creșterii șanselor de dezvoltare sustenabilă și a gradului de adaptabilitate a activității la dinamica sectorului economic cu potențial competitiv, turism și ecoturism în regiunea Sud-Est.

R: Cui se dresează proiectul?

Grupul țintă vizat cuprinde 510 persoane: manageri, antreprenori și angajați în departamentele de Resurse umane din întreprinderi care au ca principală activitate turismul.

R: Cum ați ales Buzău pentru lansarea proiectului?

Proiectul vizează șase județe din regiunea de Sud-Est: Constanța, Tulcea, Buzău, Brăila, Galați și Vrancea. Buzăul a fost ales datorită poziției geografice, fiind situat în centru regiunii și, totodată, datorită apropierii de Brașov, unde se desfășoară un proiect similar.

R: Ce aduce nou acest proiect?

O.I.: Este primul proiect în care se va lucra cu echipa managerială a unităților de turism și cred că acesta constituie un plus.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5