CORONAVIRUS

ÎNTREBARE: Dacă locuiesc în Dorobanți pot să merg la Carrefour?

Sesiune de întrebări și răspunsuri realizată cu sprijinul Grupului de Comunicare Strategică

Având în vedere că au fost primite o serie de întrebări pentru lămurirea unor situații legate de măsurile luate prin Ordonanțele Militare emise până în prezent, Grupul de Comunicare Strategică a realizat un material prin care vor fi acoperite cu răspunsuri documentate întrebările adresate de jurnaliști și cetățeni.

  1. Întrebare: La ce distanţă maximă de domiciliu poate fi amplasată unitatea comercială la care putem face cumpărături? De pildă, dacă locuiesc în cartierul Dorobanți pot merge la cumpărături în Carrefour?

Răspuns: Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 NU menționează o distanță cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetățeni este să se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare.

În referire strictă la acest exemplu, un cetățean care locuiește în cartierul Dorobanți poate merge la cumpărături pentru produse de strictă necesitate în zona comercială Carrefour DOAR DACĂ în apropierea domiciliului nu există un magazin similar.

În cartierul Dorobanți există însă cel puțin trei supermarketuri cu o gamă variată de produse, nu doar cu produse de strictă necesitate.

Așadar, pentru a se aproviziona, cetățenii ar trebui să parcurgă o distanță cât mai mică de la domiciliu până la unitatea comercială. Totul ține însă de resposabilitatea fiecăruia dintre noi și de modul în care ne raportăm la pandemia de COVID-19.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button