Știrile zilei

Învățătoarea Kati Orzea a pierdut lupta cu boala. Avea 42 de ani

Veștile rele se țin lanț. Azi-noapte, după o lungă suferință, s-a stins din viață Kati Orzea, învățătoare și fost consilier municipal din partea ALDE în mandatul 2016-2020.

Prin mâinile învățătoarei Kati Orzea trecuseră numeroase generații de elevi buzoieni. Formase caractere timp de peste două decenii la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din cartierul Micro V, iar anul trecut se transferase la Școala 11, mai aproape de casă.

Acum patru ani fusese diagnosticată cu o boală crâncenă: cancer osos. După ce dăduse semne că ar cruța-o, boala a revenit nemilos în această vară. La ultima ședință de Consiliu Local, organizată în sistem on-line, Kati Orzea a ținut să participe, chiar dacă în spatele ei se vedeau perfuziile și monitorul din salonul de spital.

Pe 19 iunie era bine și participa la lansarea candidaților ALDE Buzău.

Medicii le-au spus rudelor ce urmează, așa că mama învățătoarei de 42 de ani a vrut ca fiica ei să moară acasă. Au fost zile de chin și dureri atroce, dar Kati Orzea a luptat până în ultima secundă. Chir și în ultimele clipe și-a îmbărbătat unicul fiu, astăzi elev de liceu la Colegiul „Mihai Eminescu”.

Sicriul a fost depus la capela bisericii „Sfântul Epifanie” de pe strada Agriculturii (vizavi de Spitalul CFR).

DUMNEZEU S-O ODIHNEASCĂ!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Ne bucuram ca au avut puterea sa o tina acasă, altfel o treceau la covid si o înmormântat vai de capul ei, toți ne facem planurile așa, dacă murim sa o facem acasă ca să nu ne treacă la covid sa sa ne înmormânteze mai rau decât pe câini. Ne este frica de spital, de medici. Presa nu ajuta, ci ne sperie mai rău… Dumnezeu sa o ierte și putere familiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button