Politică

Invențiile a doi cercetători români, prezentate la Bruxelles, grație europarlamentarului PSD, Victor Negrescu

Victor Negrescu este cel mai tânăr europarlamentar român, ales în PE la alegerile din mai 2014. În luna august, social-democratul și-a deschis un cabinet de europarlamentar la Buzău, unde, regulat, acordă audiențe și stă de vorbă cu buzoienii.foto 2

Doi tineri cercetători din Maramureș, studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Alexandru Iulian Alexan și Anca Roxana Osan, și-au prezentat săptămână aceasta invențiile în Parlamentul European la invitația europarlamentarului PSD, Victor Negrescu.
„Această invitație este o adevărată oportunitate de a prezenta în cadrul unui eveniment de prestigiu inovațiile noastre. Am fost sunați la un moment dat pur şi simplu întâmplător de domnul Negrescu care ne-a anunțat că a citit despre robotul de asistență personală pe care l-am creat, destinat persoanelor în vârstă sau cu dezabilități, şi că suntem invitații săi pentru a prezenta proiectul în cadrul celui de-al 6-lea Summit European pentru Inovare. A fost o experiență interesantă şi cred că acest eveniment şi întâlnirile avute o să ne ajute în dezvoltarea proiectelor”, a explicat tânărul cercetător Alexandru Alexan.
Cei doi tineri cercetători au atras atenţia presei locale în ultimele luni graţie mai multor inovaţii care au impresionat specialiştii. Printre acestea se află o brăţară prin care prin simple mişcări se pot controla mai multe funcţii în casă precum lumina sau căldura, un sistem electronic de gestiune a medicamentaţiei sau Optimus, un robot care permite asistarea persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi.robot-18nov1
„În calitate de co-organizator al celui de-al 6-lea Summit European pentru Inovare am ţinut foarte mult să îi invit pe aceşti doi tineri cercetători foarte talentaţi. România are un potenţial uman enorm în domeniul cercetării şi inovării, trebuie doar să ne facem cunoscute ideile şi să atragem fonduri externe. Prin urmare, pe lângă prezentarea ideilor în cadrul unui atelier dedicat tinerilor cercetători, le-am facilitat discuţii cu diverşi oficiali europeni în vederea atragerii de fonduri europene pentru ideile lor. Sunt mândru de potenţialul tinerilor cercetători români”, a explicat demersul său tânărul europarlamentar Victor Negrescu.
Europarlamentarul Victor Negrescu a avut în ultimele luni mai multe iniţiative în Parlamentul European solicitând public creşterea fondurilor alocate cercetării şi inovării dar şi distribuţia lor mai echitabilă către zonele din Centrul şi Estul Europei.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button