Știrile zilei Utile

Investitiile necesare pentru o casa si o gradina moderna

Iti doresti sa te bucuri de inventiile secolului XXI, imbunatatindu-ti conditiile din casa si gradina? Simti nevoia unei schimbari pentru cresterea confortului, insa nu stii de unde sa incepi planificarea unor modificari la un nivel atat de mare? Inainte de a da startul unui proiect atat de important si costisitor, ai nevoie de realizarea unui plan si a unei liste care sa includa toate imbunatatirile pe care ti le-ai dori, pentru a putea stabili ulterior, care dintre acestea sunt realizabile si modalitatile prin care se pot face.

Conditiile si confortul din casa

Cand planuiesti o renovare sau un proiect de modificare a casei, trebuie sa iei multe hotarari care influenteaza direct sau indirect, intr-o masura mai mica sau mai mare, confortul pe care aceasta ti-l ofera tie si familiei tale. Daca iti doresti o locuinta moderna, ai in vedere achizitionarea unor produse de calitate inalta, special proiectate pentru usurarea sarcinilor casnice si cresterea timpului liber.

Nu te axa doar pe rezultatele pe care acestea ti le vor oferi pe termen lung, ci si pe parcursul urmatorilor ani.  Daca iti doresti sa imbunatatesti atat aspectul casei, cat si utilitatile acesteia si sa modernizezi inclusiv instalatiile electrice, ori sanitare, achizitioneaza panouri radiante cu infrarosu, pentru ca indiferend de anotimp, de vremea capricioasa, sa ai o temperatura optima in casa, potrivindu-se de minune in decorul modern din sufragerie sau baie.

Utilizarea spatiului din gradina

In functie de tipul solului si de dimensiunile terenului folosibil din jurul casei, ai in vedere utilizarea acestuia atat in scop pur personal, cat si pentru a obtine un venit suplimentar. Exista doua recomandari principale pentru cei care dispun de un spatiu generos, cu dimensiuni medii si mari:

  • Cresterea animalelor domestice este o activitate pe cat de placuta, pe atat de complexa, ea implicand mai multe responsabilitati, fara de care longevitatea si calitatea sa nu pot fi realizate. Atunci cand iti asumi cresterea mai multor fiinte, cu nevoi aparte si ritmuri de dezvoltare diferite, trebuie sa ai toate informatiile necesare ingrijirii lor inca dinainte de a le plasa in spatiile special amenajate din curtea ta. Folosind un gard electric de inalta calitate, le poti asigura un perimetru bine stabilit care le va proteja atat de pierderea in vecinatatea casei, cat si de atacurile unor animale salbatice.
  • Agricultura poate fi practicata in regim personal, in functie de dorintele tale, la un nivel amator sau profesional, fiind insa nevoie de resurse diferite. Daca nu iti doresti sa dezvolti un business din practicarea acestei activitati, insa doresti sa iti asiguri strictul alimentar pe tot parcursul anului, ia in considerare construirea unei sere agricole de dimenisiuni reduse. Astfel, ai posibilitatea de a avea inclusiv in sezonul rece parte de fructe si / sau legume proaspete, din propria gradina.

Design-ul intregului concept

Casa si gradina trebuie sa formeze o imagine de ansamblu echilibrata si cursiva din punct de vedere vizual. De aceea, este recomandat sa alegi un stil artistic care sa fie la baza intregului proiect, ori sa consulti un specialist in amenajari exterioare. Lasa-ti amprenta in lucrarea artistica prin alegerile pe care le faci si design-ul creat, insa nu uita de ambianta pe care cele doua parti le creaza impreuna. Nu face sacrificii atunci cand dezvolti acest proiect, cand iti transformi visul in realitate, acordandu-ti tot timpul necesar pentru a-l dezvolta exact asa cum iti doresti.

Fie ca vrei sa te incadrezi intr-o perioada istorica sau sa imbini clasicul si modernul, ori sa folosesti accente dintr-un singur curent cultural-artistic, pastreaza firul vizual si pentru cand alegi detaliile si accesoriile, atat in casa, cat si in gradina. Daca, spre exemplu, alegi sa mergi pe stilul baroc, iar predominant ai ales nuante de maro si pattern-uri inspirate din natura, piticii de gradina viu colorati nu se vor integra corespunzator in spatiul vizual. Poti insa, in acelasi caz, sa alegi crearea unor modele naturale create prin plantarea a diverse flori viu colorate in gradina, punand accentul pe simetrie si organizare. Piticii sunt deseori regasiti in cadrele fairy, care presupun accentuarea dezvoltarii naturii intr-un mediu cat mai organizat si bine delimitat, neavand insa o structura general valabila.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.