CulturăȘtirile zilei

INVITAȚIE. Copiii au intrarea gratuită

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Tres Courts va avea loc, la Buzău, sâmbătă, 9 iunie 2018, fiind organizat de Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Centrul Cultural Francofon Buzău în parteneriat  cu Consiliul Județean Buzău, Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și Teatrul George Ciprian Buzău.

În 2018, a 20-a ediție a Festivalului internațional Très Court va avea loc din 1 în 10 iunie în aproape 80 de orașe din peste 20 de țări. Din Franța în Noua Caledonie, din Panama în Egipt, din Istanbul în Amsterdam, spectatorii din întreaga lume vor avea plăcerea de a descoperi peste o sută de filme repartizate într-o competiție internațională, o selecție tematică pentru copii și o selecție de filme feminine. Una dintre principalele caracteristici ale festivalului Très Court stă în faptul că este prezent pe toate continentele! Acest caracter internațional se acordă cu o puternică prezență locală, în special prin selecțiile create de partenerii festivalului din cele patru colțuri ale planetei.

În România, festivalul coordonat de Institutul Francez din Cluj ajunge în 15 orașe și în mai multe comunități rurale (Arad, București, Buzău, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Colinele Transilvaniei, Dealurile Târnavelor, Huedin, Iași, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitești, Râșnov, Sîngeorz-Băi, Timișoara) și prezintă în plus o competiție de filme foarte scurte românești. Rezultă o uluitoare diversitate a spectatorilor, care reflectă eclectismului filmelor prezentate.

Buzăul se înscrie, pentru al treilea an consecutiv, pe harta acestui festival internațional, prin cele două proiecții ale secțiunii de scurt metraje pentru copii, cu intrarea gratuită, care vor avea loc la Sala Teatrului George Ciprian Buzău, pe data de 9 iunie, la orele 10 și 12.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: