Știrile zilei

Invitație la distracție! | Maestrul Nicolae Botgros, Orchestra „Lăutarii” și Ion Paladi, pe scena de la Monteoru

S-a dat startul celei de-a doua ediții a BUZĂU FEST, eveniment organizat de Consiliului Judeţean Buzău în stațiunea Sărata Monteoru. Astăzi și mâine, buzoienii sunt invitați să ia parte la evenimentele menite să promoveze imaginea judeţului nostru și să ofere un weekend plin de surprize și de voie bună. Capetele de afiș ale serii de vineri vor fi maestrul Nicolae Botgros, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău și Ioan Paladi.

Timp de două zile, buna dispoziție va fi la ea acasă. Pe stadionul din stațiunea Sărata Monteoru vor avea loc ateliere meșteșugărești, dansuri romane, reconstituiri ale unor lupte, competiții sportive, concerte de muzică ușoară și populară, un grandios foc de artificii și multe alte surprize.

Zi plină de surprize la Monteoru.

Primul eveniment s-a consumat aseară, odată cu defilarea soldaților daci și romani. Ei s-au retras cu torțe aprinse pe ruta Arhiepiscopie – Bd. Unirii – Bd. Bălcescu – Obelisc. Surpriza serii a constituit-o demonstrația realizată de garda soldaților din Bulgaria:

Vineri, la 12:00, a avut loc deschiderea oficială a festivalului. Ziua va fi plină de activități, urmând ca acum să fie puse în scenă dansuri tradiționale, lupte de gladiatori, parade ale portului popular românesc și ateliere meșteșugărești.

Seara se va încheia cu spectacolele susținute de Ansamblul Folcloric „Plaiurile Mioriței”, Claudia Colniceanu, Ion Paladi, Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii” din Chișinău.

Cap de afiș al întregului eveniment este Loredana, cea care va concerta sâmbătă, de la 20:00 la 22:30.

Sâmbătă, la ora 10:30, va avea loc un cros pentru tineri, tabere și ateliere meșteșugărești, tot acum fiind reconstituite Războaiele lui Traian cu Decebal, un ritual sarmatic, Rugul lui Zamolxe și alte câteva activități.

Cel mai așteptat moment va fi cel al concertului susținut de Loredana, care va cânta publicului buzoian timp de două ore. La final, începând cu ora 22:30, va avea loc un grandios foc de artificii.

De la eveniment nu lipsesc autobuzele etajate decapotabile. El circulă din ora în oră, preluând călătorii din Buzău și transportându-i către Monteoru. De asemenea, vor fi baloane, dulciuri, concursuri interactive, iar la Parcul Aventura din stațiunea intrarea va fi liberă.

Bugetul alocat organizării și desfășurării evenimentului este de 200.000 de lei, bani la care se va adăuga și contribuția Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău și a Direcției de Cultură.

La festival sunt invitate toate GAL-urile din județ, meșteri populari și producători tradiționali. Ca element de noutate, anul acesta vor avea loc degustări de produse tradiționale și de vin din podgoriile buzoiene.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.